ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
     Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων μέσα από το σωματείο τους, κόντρα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, δείχνει το δρόμο για όλους τους χώρους δουλειάς και για όλους τους εργαζόμενους.
     Η οργανωμένη πάλη, η συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία είναι που μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ.
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων. Τα δίκιο του αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους είναι που δίνει δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους και συνεχίζουν. Είναι σκληρό να είσαι 10 και 11 μήνες απλήρωτος, να ζεις με την ανασφάλεια.
    Να βγάλουμε συμπεράσματα. Οι εξελίξεις και στον κλάδο του εμπορίου αναδεικνύουν ότι στόχευση του κεφαλαίου συνολικά είναι να έχει εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς δικαιώματα που να δέχονται να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Οι δικές μας ανάγκες όμως, δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τα κέρδη τους.
    Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εργαζομένων από τον Καρυπίδη για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στις 14/1 στις 12.00μμ στο αγ. Βενιζέλου, για αλληλεγγύη του αγώνα τους με όλα τα μέσα και κοινό αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας γονατίζει.

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου