ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Όλοι στη Στάση Εργασίας Σάββατο 28/1 12.00-15.00

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ


    Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2017 στο Ε.Κ.Θ , ομόφωνα αποφασίσαμε, με παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και στη διεύθυνση της επιχείρησης, με ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, να απαιτήσουμε:
> την άμεση εξόφληση του μισθού του Δεκεμβρίου
> την σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας στο τέλος κάθε μήνα
> την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας
συναδέλφισσες-συνάδελφοι
    Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε όταν ιδρύσαμε το σωματείο μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες αφού η πλειοψηφία του Πανελλαδικού σωματείου δεν επέτρεψε να γίνουν εκλογές στο νομό μας, στο παράρτημα Θες/νίκης, για να «καθαρίσει» την δικαιολογημένη – σταθερή αντίσταση μας, στα βάρβαρα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, για βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας.
    Άλλωστε από καιρό η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλαδικού, δεν λειτουργούσε σωστά (π.χ, πότε έγιναν οι διαγραφές που αναφέρει αφού οι «πέντε διαγραμμένοι» ήταν υποψήφιοι στις εκλογές;;;) κρατούσε κρυφές επαφές με την εργοδοσία, συμφώνησε σε αλλαγές συμβάσεων και απολύσεις (π.χ επιδόματα, καθαριότητα, φύλαξη, απολύσεις), ενώ γνώριζε σχέδια της επιχείρησης δεν ενημέρωνε τους συναδέλφους, δεν οργάνωνε την αντίσταση τους.
    Το σωματείο μας στη Β. Ελλάδα, με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματά μας, συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους συναδέλφους. Ιδρύθηκαν δύο παραρτήματα που πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή της διοίκησης.
 Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλαδικού σωματείου με τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξαπολύει ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα από το σωματείο μας και μέσα από επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα παρακολουθήσουμε την κατρακύλα, να παρουσιάζει τους «διορισμένους» από την ίδια, σαν παραρτήματα και μαζί με στελέχη της επιχείρησης να τους κατοχυρώνει να διακινούν τις καθησυχαστικές-παραπλανητικές-συκοφαντικές ανακοινώσεις της.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας!
Δεν υπάρχουν «βόρειοι» και «νότιοι»,
«παλιοί» και «νέοι», «8ωροι» και «4ωροι»!
Υπάρχουν από τη μια οι εργαζόμενοι με τις ανάγκες τους και από την άλλη οι εργοδότες με τα συμφέροντά τους.
    Εμείς από την πείρα μας υποστηρίζουμε ότι ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζόμενων. Στα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε, στην πράξη, ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα κέρδη τους στην «ανάπτυξη» και την ζημιά τους στην «κρίση».
Άσπρη μέρα δεν θα δούμε αν δεν αγωνιστούμε.
Οργανώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί για αυτά που μας ενώνουν:
δουλειά για όλους με δικαιώματα, μισθός που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου