ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
                                    ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017 ώρα 12:00 -15:00
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2017 στο Ε.Κ.Θ ,
ομόφωνα αποφασίσαμε, με παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και στη διεύθυνση της επιχείρησης, με ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, να απαιτήσουμε:
> την άμεση εξόφληση του μισθού του Δεκεμβρίου
> την σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας στο τέλος κάθε μήνα
> την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας
στα πλαίσια αυτής της απόφασης πραγματοποιούμε σήμερα τρίωρη στάση εργασίας.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επικύρωση της διαδικασίας απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., της Μαρινόπουλος Α.Ε., δημοσιεύτηκε.
Η συμφωνία «προχωράει» εμείς οι εργαζόμενοι όμως, παραμένουμε απλήρωτοι κοντά δύο μήνες, ενώ οι οικογενειακές ανάγκες δεν καλύπτονται και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται.
Το «από μέρα σε μέρα» και το «κάντε λιγάκι υπομονή» εξαντλήθηκε γιατί εξάντλησε κάθε τυχόν οικογενειακό περίσσευμα.
Τώρα το «θα πληρωθείτε τμηματικά ανάλογα με τις εισπράξεις » είναι μεγάλος εμπαιγμός, γιατί: τις υποχρεώσεις μας (ΔΕΚΟ, ΕΜΦΙΑ, κτλ) δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε τμηματικά πόσο μάλλον ανάλογα με το πενιχρό εισόδημά μας.
Από την άλλη ποτέ δεν πληρωθήκαμε ανάλογα με τις εισπράξεις, όταν ήταν εκατομμύρια και βάλε, γιατί τώρα;;
Επιβεβαιώνεται, στην πράξη, ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τα κέρδη τους στην «ανάπτυξη» και την ζημιά τους στην «κρίση».
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας!
Δεν υπάρχουν «βόρειοι» και «νότιοι»,
«παλιοί» και «νέοι», «8ωροι» και «4ωροι»!
Υπάρχουν από τη μια οι εργαζόμενοι με τις ανάγκες τους και από την άλλη οι εργοδότες με τα συμφέροντά τους. Εμείς από την πείρα μας υποστηρίζουμε ότι ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζόμενων.
 Άσπρη μέρα δεν θα δούμε αν δεν αγωνιστούμε.
Οργανώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί για αυτά που μας ενώνουν:
δουλειά για όλους με δικαιώματα, μισθός που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Ούτε φόβο ούτε αυταπάτες για την καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρέπει να έχει ο λαός. Στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να αντιτάξει το δικό του σχέδιο, για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας και ισχυρό ΚΚΕ. Για διέξοδο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή