ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


                                   Να πάρει θέσει ο δήμος και να στηρίξει τους εργαζόμενους                           της επιχείρησης «Καρυπίδης»

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Δεν είναι η πρώτη φορά που απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο που πρέπει να τοποθετηθεί για το θέμα των χιλιάδων εργαζόμενων που τόσο καιρό είναι “στον αέρα” και των δεκάδων εργαζομένων που είναι στην πόλη μας με το κλείσιμο των καταστημάτων της επιχείρησης "Καρυπίδης".
Ο αγώνας μας, για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος και επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Είναι ο αγώνας που ξεκίνησε από τα προβλήματα από τον προηγούμενο εργοδότη (ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ) και με τον οποίο καταφέραμε να αποτρέψουμε να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις που προωθούσε ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και τις οποίες επεδίωξε μετά και ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ στο πλαίσιο του αναπτυξιακού θαύματος με τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ.
Σε όλο αυτό το διάστημα με διαφορετικούς εργοδότες και διαφορετικές κυβερνήσεις, με τα προβλήματα ολοένα να οξύνονται, με στελέχη της επιχείρησης άλλοτε με το "μαστίγιο" της ανεργίας και της απληρωσιάς και άλλοτε με το "καρότο" της νέας ανάπτυξης, του "σωστού" επιχειρηματία, να προωθούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας σε εμάς τους εργαζόμενους, παλεύουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ξεσκεπάζοντας τα σχέδια της εργοδοσίας, αντιδρώντας στην αντεργατική πολιτική της όποιας κυβέρνησης, γκρεμίζοντας αυταπάτες για "καλούς" εργοδότες ή για "φιλολαϊκές" κυβερνήσεις.
Η "υγιής" και "πολύπλευρη" επιχειρηματικότητα, που λανσάρει η κυβέρνηση σαν φάρμακο στην κρίση και ακολουθεί η "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ", επιτρέπει να παίρνει σε "φακελάκι" τις εισπράξεις των καταστημάτων μήνες τώρα. Να σταματά τις κατασχέσεις (για δεδουλευμένα) των εργαζομένων, να μεταβάλει την περιουσιακή του κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Οι εργαζόμενοι ένα χρόνο τώρα παραμένουμε απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικούμε τα αυτονόητα: Πληρωμή των δεδουλευμένων, διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα και εκτός από το να πάρετε θέση στα δίκαια αιτήματά μας, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει πρακτικά μέτρα στήριξης. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε δυνατότητα να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που είναι επιβαρυμένοι με τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου. Ζητάμε για όλο τον καιρό των αγώνων μας και μέχρι να πληρωθούμε να μην επιβαρυνόμαστε με ανταποδοτικά τέλη ώστε να μη συσσωρεύονται τεράστιες οφειλές. Ο δήμος οφείλει να πάρει θέση και στις διακοπές ρεύματος με τις οποίες απειλούμαστε και στο δίκαιο αίτημά μας για πάγωμα των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ομοίως, είναι αδύνατο να πληρώσουμε και τους λογαριασμούς νερού τόσο καιρό. Δεν φτάνει μια υπόσχεση ότι η ΔΕΥΑΙ δεν θα μας κόψει το νερό, ζητάμε πάγωμα των λογαριασμών μας για όλο τον καιρό που είμαστε απλήρωτοι και θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα οφείλει να πάρει η δημοτική αρχή για όλους τους ανέργους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου