ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Στις 6 Απρίλη απεργούμε! Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!

 

Στις 6 Απρίλη απεργούμε!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων

στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!


Εδώ και τώρα αγώνας!

Για την υγεία και το ψωμί της λαϊκής οικογένειας!

Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

 

   Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα και τα supermarket στην πόλη μας, αλλά και σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, μαζί με το τελευταίο πανδημικό κύμα, ζήσαμε την έξαρση της ακρίβειας, κάτι που ξεκίνησε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα, με την πανδημία να συνεχίζεται, αλλά με την κυβέρνηση να «σφυράει κλέφτικα», τα εισοδήματά μας χτυπιούνται βάναυσα από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις. Ταυτόχρονα, μια νέα πολεμική εστία έχει ανάψει μέσα στην Ευρώπη μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Οι λαοί πληρώνουν τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών!

 

   Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά η κλιμάκωση αυτής της κόντρας. Είναι αποτέλεσμα της μάχης των μεγάλων παικτών για τις αγορές, των στρατιωτικών σχεδίων που στηρίζουν αυτή τη μάχη, αλλά και της εμπλοκής πιο μικρών παικτών (κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι της Ουκρανίας) σε αυτή τη μάχη, για να εξασφαλίσουν ένα καλό κομμάτι από την πίτα των κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους τους.

   Και φυσικά, στη μέση βρισκόμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι και ο απλός λαός κάθε χώρας. Σε αυτή την κρίση βρέθηκε στη μέση ο Ουκρανικός λαός, έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα διάφορα μπλοκ αντιμαχόμενων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. Πληρώνει τους ανταγωνισμούς με θάνατο και προσφυγιά. Και επειδή οι ανταγωνισμοί για τις αγορές δεν τελειώνουν εδώ, προβάλλει αμείλικτο το ερώτημα: αύριο ποιος λαός ή ποιοι λαοί θα έχουν σειρά;

 

Μας έχουν χώσει με τα μπούνια στο αιματοκύλισμα!

Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών!

 

   Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα των εργοδοτών, βάζουν τη χώρα μας με τα μπούνια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας είναι ήδη γεμάτη ΝΑΤΟϊκές βάσεις, κάτι που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η τωρινή κυβέρνηση. Στην πόλη μας, στο 3ο Σώμα Στρατού εδρεύει ΝΑΤΟϊκή διοίκηση.

   Μας ρώτησαν αν θέλουμε να στείλει η κυβέρνηση όπλα στην Ουκρανία και να μετατραπεί ο λαός μας σε στόχο αντιποίνων; ΟΧΙ.

   Μας δόθηκε ο λόγος αν στο όνομα της συνοχής του ΝΑΤΟ, θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο; ΟΧΙ.

   Η λύση για εμάς τους εργαζόμενους δεν είναι στο να διαλέξουμε με ποιο στρατόπεδο λύκων θέλουμε να είμαστε. Δεν είναι να διαλέξουμε ποια ομάδα ληστών, είναι πιο «δίκαιη», πιο «ανθρώπινη» ή πιο «αντιφασιστική».   Η μόνη τους διαφορά είναι σε ποια τσέπη θα μπουν τα χρήματα που βγάζουν από το δικό μας ιδρώτα.

Δεν μας αφορούν οι δικοί τους ανταγωνισμοί!

Μόνη μας έγνοια η ειρήνη και ασφάλεια των λαών!

 

   Τα απαίσια χαρακτηριστικά της ειρήνης που μας έχουν επιβάλλει τα ζούμε καθημερινά. Η ακρίβεια πλέον τσακίζει κόκκαλα, η τιμή του ρεύματος είναι πλέον όσο σχεδόν ένα νοίκι, τα καύσιμα πλέον κάνουν τη μετακίνηση με ΙΧ πολυτέλεια. Τα δήθεν μέτρα «ανακούφισης» των νοικοκυριών που πήραν είναι στην πραγματικότητα μέτρα συμβιβασμού με τη φτώχεια. Ούτε λόγος για να ικανοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις σωματείων και φορέων για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση φόρων και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

 

Φτάνει πια, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

 

     Να διεκδικήσουμε μέτρα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την πανδημία! Για ουσιαστική ανακούφιση από το κύμα ακρίβειας. Για αυξήσεις ουσιαστικές και ανθρώπινους όρους δουλειάς.

     Να παλέψουμε για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την υποχρεωτικότητά τους σε κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα!

     Να αρνηθούμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα στην Ουκρανία, στη μετατροπή του λαού μας σε στόχο και της χώρας μας σε πεδίο μάχης! Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από το ελληνικό έδαφος!

     Να γίνει η Θεσσαλονίκη σημείο επαφής, γνωριμίας, φιλίας των λαών, όχι ορμητήριο πολέμων! Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες!

 

Οι μεγάλοι αγώνες σε e-food, COSCO, Πετρέλαια Καβάλας και ΛΑΡΚΟ δείχνουν το δρόμο!

 

Στις 6 Απρίλη απεργούμε!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων

στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου