ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Στις 28/2 απεργούμε και «νεκρώνουμε» τους χώρους δουλειάς για να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν χωράει άλλη υπομονή


 Συναδέλφισσα και συνάδελφε στα εμπορικά καταστήματα

Στις 28/2 απεργούμε και «νεκρώνουμε» τους χώρους δουλειάς για να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία οτι δεν χωράει άλλη υπομονή


Μισθός: Η πλειοψηφία στον κλάδο είναι με το βασικό της σύμβασης που έχει υπογράψει. Και όσοι κατάφεραν να παίρνουν κάτι παραπάνω είναι τέτοια η πίεση που τους ασκείται (είσαι υψηλόμισθος, μεγάλο κόστος για την εταιρεία κλπ) που στο τέλος μας λένε ότι τους έχουμε και υποχρέωση.

Έχουμε φτάσει σε σημείο με τον μισθό που παίρνουμε να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που πουλάμε στα καταστήματα που δουλεύουμε.

Εορταστικό ωράριο και άδειες : Δουλεύουμε σχεδόν 2 μήνες σερί με μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού τις μέρες ξεκούρασης «αργίες». Με 12ωρα και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτες υπερωρίες. Με ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές και στις περισσότερες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δουλεύουν 5ωρο για να μην δικαιούνται ρεπό. Το σπαστό πρόγραμμα πάει να γίνει καθημερινότητα για πολλούς από εμάς σε κάποιες περιπτώσεις. Με αποτέλεσμα να υπάρχει με δυσκολία προσωπική-κοινωνική ζωή στο σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω παρακαλάμε για λίγες μέρες άδειας. Πριν τα Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να πάρουμε λόγο προσφορών. Γιορτές Χριστουγέννων, δεν μπορούμε να πάρουμε γιατί είναι αυξημένη η κίνηση. Μετά τις γιορτές είναι οι εκπτώσεις οπότε πάλι δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια, το Πάσχα μια από τα ίδια και τους καλοκαιρινούς μήνες στα μαγαζιά του κέντρου και στα εμπορικά πάλι δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια γιατί έχει τουρίστες κλπ. 

Όλοι για όλα: Χωρίς πόστο, να τρέχουμε καθημερινά, να γινόμαστε στην ίδια βάρδια πωλητές- ταμίες – αποθηκάριοι ταυτόχρονα.

Διαλείμματα: όταν πάμε να πέσουμε κάτω από την κούραση βγαίνουμε να φάμε μέσα στον δρόμο με κρύο και βροχή ή με καύσωνα.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου