ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


     Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματική και τελεσίδικα ακυρώνει την υπουργική απόφαση με βάση την όποια δινόταν η δυνατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι καταρχήν μια θετική εξέλιξη. Η αιτιολογία που περιλαμβάνει βασίζεται στο δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μια κοινή μέρα ανάπαυσης όπως κατά παράδοση έχει καθιερωθεί η Κυριακή ως αργία στη χώρα μας.
    Την ίδια στιγμή που υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ανατροπής του εργάσιμου χρόνου, δε μπορούμε να μετράμε ως νίκη μια δικαστική απόφαση που στο σύστημα της εκμετάλλευσης, μπορεί να λύνει ένα ζήτημα πρόσκαιρα αλλά δεν το λύνει οριστικά.
    Αυτό το δικαίωμα που υπερασπίζεται το ΣΤΕ με την απόφαση του στην πράξη παραβιάζεται, εφόσον σήμερα βρίσκονται σε ισχύ άλλοι νόμοι που δίνουν τη δυνατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
    Επιπλέον η σημερινή κυβέρνηση πρόσφατα νομοθέτησε τη δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματα δυο επιπλέον Κυριακές μέσα στα πλαίσια των εκπτωτικών περιόδων.
   Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι πάγιο αίτημα ισχυρών τμημάτων του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου, τα συμφέροντα του οποίου υπηρετούν το κράτος και οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή.
    Εξυπηρετεί τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στη παραπέρα κυριαρχία τους στην αγορά και τον εξοβελισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων που μετά βίας παλεύουν τα κρατούν ανοικτά τα μικρά καταστήματα τους. Συνοδεύεται με ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων, οι όποιοι καλούνται να εργαστούν με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια επτά μέρες τη εβδομάδα, με ιδιαίτερες αρνητικές συνέπειες στις γυναίκες που αποτελούν την πλειοψηφία στον κλάδο του εμπορίου.
    Απαιτείται οργάνωση, συλλογική πάλη για τη κατοχύρωση στη πράξη όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες μας ανάγκες. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να κάνουν δική τους υπόθεση το αίτημα για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Να δυναμώσει η συμμαχία, η κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στα μονοπώλια στο εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου