ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το Σάββατο 14/1/17, στις 12μ.μ στο Αγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι
    Η επίθεση της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ εντείνεται μέρα με την μέρα. Αφού αποτρέψαμε να αδειάσει καταστήματα στην Θάσο και να μεταφέρει τα προϊόντα σε άλλο χώρο για να τα ξεπουλήσει, την Δευτέρα 10-1-2017 άλλαξε κλειδαριές στο κατάστημα της Τούμπας , έστειλε τον παλικαρά του να τρομοκρατήσει και να διώξει από το κατάστημα της Βέροιας τους εργαζόμενους.
    Αφού δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να κάμψει τους εργαζόμενους συνεχίζει με άλλες μεθόδους το σχέδιο του να αδειάσει τα καταστήματα από εργαζόμενους και εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους «επενδυτές», ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού θα έχει ολοκληρώσει το βρώμικο ρόλο του, να ξεφορτωθεί τους 1.400 εργαζόμενους.
    Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου) και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1000ε για όλους τους εργαζόμενους, που θα βοηθήσει για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
    Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διότι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11-12 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
    Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
   Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοργανώνουμε την Πέμπτη 12-1-2017 11π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο 14-1-2017 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό μας, όπως κάνουν μήνες τώρα.
    Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς:
* Να μην επιτρέπεται στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ να μεταβάλει τα περιουσιακά της στοιχεία.
* Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζόμενων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους.
* Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.
    Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Όλοι Πέμπτη στις 11π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

2 σχόλια:

  1. «Κι αν με χτύπησε τ' αγιάζι το σακάκι μου κι αν στάζει
    σωματείο δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί»

    Και με χιόνια και βροχή πάντα θα είμαστε εκεί,με το σωματείο φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχώρα!

    Όταν σ’ αφήνουν άνεργο,
    τεμπέλη σε βαφτίζουν.

    Σαν σου στερούν στο κρύο τη φωτιά,
    τσιγκούνη σε χλευάζουν.

    Kι αν νηστικός παραπατάς,
    μέθυσο σε φωνάζουν.

    Και σαν η πείνα σου, βοά,
    είσαι …απλά, καλοφαγάς.

    Με τα χαράτσια σα βογκάς
    κι αρνιέσαι να πληρώσεις,
    σε λεν’ αισχρό φοροφυγά.

    Κι άμα σηκώνεις το κεφάλι
    ψηλότερα και πιο ψηλά,
    όταν αρνιέσαι να πεθάνεις
    για των αστών την κοιλιά,
    «είσαι άπατρις!», κραυγάζουνε,
    στην πλάτη σου οι καθισμένοι.
    «Πώς θα σταθούν τ’ αφεντικά;

    Πώς θα σωθεί η πατρίδα;
    Πατριωτισμός είναι η πειθαρχία στο σύνταγμα,
    στους νόμους τής πατρίδας!»,
    σκούζουνε κι οι λακέδες τους,
    …σφίγγοντάς σου τις χοντρές αλυσίδες.
    «Στάσου λιποτάκτη! Σε καλεί η πατρίδα(!)»,
    σε προστάζουν απειλητικά.

    Μα εσύ δεν τους ακούς. Δεν σκιάζεσαι.
    Σπας τις αλυσίδες και προχωράς.
    Ξέρεις, μπροστά είν’ η δική σου πατρίδα.
    Χωρίς αφεντικά!!!

    Καλή Γκέλμπεση (απ' το βιβλίο μου Δ΄ Τραγουδοποιήματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή