ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


    Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, είναι αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου προκειμένου να εμποδίσουν τους εργαζόμενους.
    Με συνθήματα όπως «Απλήρωτη δουλειά, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και πανό καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη, προς όφελος του κεφαλαίου.

    Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» συνεχίζουν τον αγώνα για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κατά τη διάρκεια μεταβίβασης μέρους ή ολόκληρης της δραστηριότητας της επιχείρησης σε άλλη εταιρεία (ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ), την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Φλεβάρη και απαιτούν από την κυβέρνηση, άμεσα, να τους δώσει το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί ώστε να αντιμετωπίσουν ζωτικές ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία τους απέναντι στη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, τις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό, να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους.
    Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος είπε ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθεί το έκτακτο οικονομικό βοήθημα το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
    Μιλώντας στους εργαζόμενους, μετά το τέλος της συνάντησης, η πρόεδρος του Σωματείου, Νόπη Μουστακίδου σημείωσε: «Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν συμμετέχουμε στα παζάρια που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν χαρίζουμε ούτε τα δεδουλευμένα μας, ούτε τις θέσεις εργασίας μας, ούτε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς μας, για να γίνουν πλουσιότεροι κάποιοι. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας».
    Θυμίζουμε ότι το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» προγραμματίζει μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο Γενάρη. Η ημερομηνία θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την Τρίτη 10 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ.



2 σχόλια:

  1. Με "πάνοπλους" αστυνομικούς, που με σπρωξιές και κλοτσιές υποδέχτηκε ο πρωθυπουργούς τους επί 11 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους τον S/M καρυπιδη.
    Μπράβο Τσίπρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργαζόμενοι στα S/M Μαρινόπουλος και Kαρυπιδη
    Κοινά προβλήματα κοινός αγώνας κοινή λύση.
    Το γεγονός ότι η συμφωνία «Μαρινόπουλου» - «Σκλαβενίτη» δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων αναδεικνύει η κοινή παρέμβαση των 15 σωματείων στο δικαστήριο
    Απλήρωτοι ήδη για το μήνα Δεκέμβρη και συνολικότερα «στον αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο «Μαρινόπουλο» για μια ακόμα φορά. Απέναντι στην κατάσταση αυτή, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα και οι Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο.
    Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» συνεχίζουν τον αγώνα για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κατά τη διάρκεια μεταβίβασης μέρους ή ολόκληρης της δραστηριότητας της επιχείρησης σε άλλη εταιρεία («ΜΑRΚΕΤ ΙΝ»), την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη, ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση, άμεσα, να τους δώσει το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευτεί, ώστε να αντιμετωπίσουν ζωτικές ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία τους απέναντι στη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, τις εφορίες και τις τράπεζες…
    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/1/2017&id=16502&pageNo=7

    ΑπάντησηΔιαγραφή