ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Παρά το επιβεβαιωμένο κρούσμα, έγινε μόνο απολύμανση και οι εργαζόμενοι πήγαν για δουλειά

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία της Market In  που μπροστά στα κέρδη της βάζει την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών και την δημόσια υγεία σε δεύτερη μοίρα και σε σοβαρό κίνδυνο.
  Δεν είναι  μόνο ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων και καταναλωτών  (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα διαλύματα, καθαριότητα κα) ακόμα και σήμερα αποτελούν ζητούμενο, δεν φτάνει που οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν λιώσει στη δουλειά, δεν φτάνουν οι εκβιασμοί και οι απειλές για όσους τολμούν να κάνουν χρήση των ειδικών αδειών, έφτασε  στο σημείο σε  επιβεβαιωμένο  κρούσμα να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.
  Στα κεντρικά γραφεία της Market In από χθες νωρίς το μεσημέρι η εργοδοσία γνωρίζει ότι εργαζόμενος της  έχει προσβληθεί από τον covid -19 και δεν μπήκε καν στο κόπο να ενημερώσει το υπόλοιπο προσωπικό και να ακολουθήσει τα όσα προβλέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  Σήμερα το πρωί,  σε παρέμβαση  εκπροσώπου του σωματείου στην εργοδοσία, στέλεχος  της επιβεβαίωσε  την ύπαρξη  κρούσματος. Είπε χαρακτηριστικά πως χθες το βράδυ έγινε απολύμανση στο κτήριο μετά το σχόλασμα των εργαζομένων,  οι οποίοι πήγαν όλοι σήμερα κανονικά για δουλειά (!) και από  αύριο θα πάει στα κεντρικά ο γιατρός εργασίας και κάποιοι συνάδελφοι θα τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό!  Δηλαδή αυτή την ώρα  οι συνάδελφοι μας στα κεντρικά γραφεία, με ευθύνη της εργοδοσίας συνεχίζουν να  εργάζονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, συνεχίζουν να βρίσκονται στα πόστα τους, ο ένας δίπλα στον άλλον με υπαρκτό τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς του ιού!
 Απαιτούμε  να σταματήσουν τώρα να παίζουν με την ζωή των εργαζόμενων για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσα προβλέπονται σε περίπτωση κρούσματος. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας που νοσεί. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τα δικαιώματα μας, όλοι για έναν και ένας για όλους!
Το Δ.Σ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου