ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα.!

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης, ενώνει την φωνή της με τα δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, συμμετέχει στη μέρα δράσης των σωματείων στις 28/4.
Η πρόσφατη απόφαση για παράταση του διευρυμένου ωραρίου στα σούπερ μάρκετ έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, αποδεικνύει πως τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν.      Για τις επιχειρήσεις του κλάδου έχει στηθεί εδώ και καιρό ένας χορός εκατομμυρίων για τη θωράκισή τους: 

Από την μία τα σούπερ μάρκετ που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας, με πάνω από 32% αύξηση του τζίρου τους το τελευταίο μόνο διάστημα.
 
Από την άλλη για τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που συνεχίζουν να κερδίζουν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και με το ζεστό χρήμα που τους προσφέρει η κυβέρνηση για να θωρακίσει τα κέρδη τους.Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια οι εργαζόμενοι να «συνηθίσουν» στην νέα κατάσταση, με ακόμα λιγότερα δικαιώματα, με ευελιξία στο χώρο και στον χρόνο εργασίας, με μειωμένους μισθούς και άδειες. 
Χιλιάδες συνάδελφοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 800€ για σχεδόν 2 μήνες, χωρίς να ξέρουν τί θα βρουν μπροστά τους όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.  
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, μετά από βδομάδες δουλειάς μέχρι εξαντλήσεως, με το ωράριο να γίνεται λάστιχο, με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία τους, το μόνο που είδαν είναι.. μπόλικα «ευχαριστώ», και κάποιες δωροεπιταγές- ψίχουλα, τις οποίες κάποιοι δεν δικαιούνται επειδή είχαν αναρρωτικές άδειες.  
Χιλιάδες συνάδελφοι που έπιασαν δουλειά αυτή την περίοδο στα σούπερ μάρκετ, αφού έβγαλαν το φίδι από την τρύπα, τώρα θα μπουν και αυτοί στην σειρά για τον ΟΑΕΔ.


ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 Στις 15 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης στα σούπερ μάρκετ, φάνηκαν οι δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι όταν παλεύουν οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, όπως και στην πόλη μας, ένωσαν τη φωνή τους για να πουν πως δεν δέχονται να πληρώσουν τις συνέπειες της πανδημίας.
Σε αυτά τα βήματα, οργανώνουμε την πάλη μας με κύρια απαίτηση μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, υπερασπιζόμαστε όλα τα  δικαιώματα μας, σηκώνουμε το ανάστημα μας στην εργοδοτική τρομοκρατία, απορρίπτουμε τα καλέσματα της κυβέρνησης περί “εθνικής ομοψυχίας”.

Σε αυτή την κατεύθυνση το σωματείο μας προγραμματίζει περιοδείες στα καταστήματα του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΣΟΥΤΗ, LIDL, DISCOUNT, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ, MY MARKET, ΒΑΖΖΑR. 
Επίσης στις 28/4, προγραμματίζει περιοδείες στις κεντρικές αποθήκες των σούπερ μάρκετ. 
Ακόμα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της μέρας δράσης, προγραμματίζει διαδικτυακό ανοιχτό ΔΣ, την Κυριακή 26/4, στις 18:00 ( για την συμμετοχή τους οι συνάδελφοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ, είτε μέσω email, είτε μέσα από την σελίδα του σωματείου.

Να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία! 

Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα.!
  



ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου