ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων στο "Σκλαβενίτη" στη Β.Ε.:15 Απρίλη - Οι εργαζόμενοι στα σούπερμάρκετ έχουν φωνή!


Εμείς, οι εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη στηρίζουμε και συμμετέχουμε ολόπλευρα την Τετάρτη 15 Απρίλη στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους εργαζόμενους των σούπερμάρκετ που κύρηξαν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις.15 AΠΡΙΛΗ - HΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στη Β. Ελλάδα ενώνει τη φωνή του με τους συναδέλφους μας εμποροϋπάλληλους από την Αθήνα και όλη τη χώρα, και συμμετέχει την Τετάρτη 15 Απρίλη στη μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να βρεθούμε στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα, στο σχόλασμα. Να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι συνάδελφοι μας, να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Καλούμε τους συναδέλφους να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
·         Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
·         Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
·         Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
·         Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των καταστημάτων.
·         Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κλπ.)
·         Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου