ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:28 Απρίλη Μέρα Δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους



28 Απρίλη Μέρα Δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
   Οργανώνουμε στις 28 Απρίλη ημέρα δράσης για τη διεκδίκηση λύσης στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού και τη νέα αντεργατική επέλαση κυβέρνησης εργοδοσίας, ΕΕ, για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος των αφεντικών και σε βάρος των εργαζομένων. Παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες !
   Κρατάμε την πείρα της επιτυχημένης μέρας δράσης
στις 15 Απρίλη, δυναμώνουμε τη φωνή μας, τη διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τα ταξικά μας σωματεία. Προετοιμάζουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς!

Στην πανδημία δεν είμαστε «όλοι μαζί»

   Έχει περάσει ήδη πάνω από ένας μήνας από τότε που η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα που η ίδια επέβαλλε και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να ξεσαλώσει, με ένα μπαράζ αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
   Στον κλάδο του εμπορίου οι εργοδότες αντιμετώπισαν την πανδημία σαν μια «ευκαιρία». Μια «ευκαιρία» να επιβάλλουν αλλαγές στα ωράρια, να χτυπήσουν παραπέρα την αργία της Κυριακής. Και βέβαια, για να κάτσουν ακόμα καλύτερα οι αλλαγές αυτές στο μυαλό μας, συνοδεύτηκαν από μπόνους και άλλα διάφορα «δωράκια».
   Δεν είμαστε "όλοι μαζί", ούτε υπάρχει "εθνική ομοψυχία"! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίστηκαν με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Και στα «καλά» και στα «δύσκολα» του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν με θυσίες την ανάπτυξη και την κρίση του. Έχουμε την πικρή πρόσφατη εμπειρία της σχεδόν δεκάχρονης οικονομικής κρίσης.

Η επόμενη μέρα μας θέλει δυνατούς και οργανωμένους

   Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μαζί, μιλούν από σήμερα για την "δύσκολη επόμενη μέρα", προετοιμάζοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν τη μονιμοποίηση των "έκτακτων" αντεργατικών μέτρων και την επιβολή νέων.
   Σχεδιάζουν από τώρα την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Θέλουν να αποδεχτούμε να «ξαναπληρώσουμε το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με απολύσεις και ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, με μεγαλύτερη μείωση μισθών, με χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία που αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο και την εντατικοποίηση της δουλειάς εξουθενώνοντας μας, τέλος με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.
       Από την μια βρίσκονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, είτε τα σούπερ μάρκετ που έσπασαν ρεκόρ τζίρου αυτές τις μέρες, είτε τα μεγάλα εμπορικά μονοπώλια, που όλο το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωσαν αμύθητα κέρδη από τη δουλειά μας, αλλά και σήμερα μέσω των e-shop συνεχίζουν να κερδίζουν.
       Από την άλλη είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες, κακοπληρωμένοι, εξουθενωμένοι, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας, οι νεοπροσληφθέντες, που αφού βγάλαμε το φίδι από την τρύπα, τώρα καλούμαστε να γυρίσουμε για ακόμα μια φορά στην ανεργία. Αλλά και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά, που κληθήκαμε να ζήσουμε με τα επιδόματα- ψίχουλα της κυβέρνησης, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει στους χώρους δουλειάς από αύριο.
   Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία όλης της χώρας, οργανώνουν ημέρα δράσης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.
   Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν.
   Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση αποφασίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμα και όσοι είναι στο σπίτι. Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί στον κλάδο, για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.
   Λογαριαζόμαστε από σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.
   Διεκδικούμε:
·         Μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού
·          Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος – Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
·         Να μετατραπούν οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρεις / 40ώρο- 8ώρο-  5ήμερο για όλους
·         Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης
·         Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας
·         Έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των  supermarket
·         Να  γίνεται test χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλους όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
·         Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ.

Με κάθε τρόπο και μέσο σε κάθε τόπο δουλειάς, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τώρα είναι η πιο καλή στιγμή για να ακουστεί δυνατά, στεντόρεια η φωνή μας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!»

Το Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου