ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3


«Στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», διαδήλωσαν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμνοι ΕΒΕ, νεολαία και γυναίκες που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 15 Ιούλη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν καταλάβει από τις 6.30 το πρωί. Η πορεία, που ακολούθησε, κατέληξε έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).
Από νωρίς, ο εργαζόμενος λαός άρχισε να δίνει το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα που σάλπισε το ΠΑΜΕ. Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλωσόρισε τους χιλιάδες αγωνιστές από όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συμμετείχαν μαζικά, συγκροτημένα, με τα πανό των σωματείων τους, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα. Τους συντρόφεψαν με τα τραγούδια τους ερασιτεχνικά σχήματα και οι καλλιτέχνες Γ. Αετόπουλος, Κ. Καρμπάς, Β. Πρατσινάκης, Ν. Ταλέας, Α. Κουμανδράκης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Κουρμούλης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και χαιρέτισε η Φανή Τζούμα εκ μέρους των συμβασιούχων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων. Κάλεσαν να μην πάει ούτε ώρα χαμένη. Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού, να ενταθεί η προσπάθεια για να δυναμώσει η λαϊκή δράση στους τόπους δουλειάς, σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, σε νοσοκομεία και υπηρεσίες, στα σχολεία, στις γειτονιές. Τα συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Λαϊκές Επιτροπές πιο αποτελεσματικά να γίνουν οι φορείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας.
Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε μέχρι τα γραφεία του ΣΒΒΕ, ο εργαζόμενος λαός, αποφασισμένος, διαδήλωσε την άρνησή του να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την πίστη του στον αγώνα για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, απαλλαγμένος από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

3 σχόλια:

  1. Το ΠΑΜΕ είναι το αποκούμπι των εργατών.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Μέρκελ, που έχει συνέπεια τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, την αποψίλωση των δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, επισφραγίζουν σήμερα στην Αθήνα Σαμαράς και Βενιζέλος. Οι πανηγυρισμοί για την προσημειωμένη και επαχθή έξοδο στις αγορές στήνονται τη στιγμή που η κοινωνία καταβυθίζεται και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες προεξοφλούν όξυνση της κρίσης.
    * Στην Αθήνα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος για να επιβραβεύσει τους "καλούς μαθητές" και τα επίχειρα της πολιτικής της επί της κοινωνίας
    * Βαθύτερα στην "παγίδα χρέους" η χώρα με την προεκλογική "έξοδο στις αγορές", τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις συντρίβονται, τα "κόκκινα δάνεια" αυξάνονται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η αγορά έχει στεγνώσει".
    Όχι δεν το λέει το ΚΚΕ αυτέ κάποιοι τις αντιπολίτευσης τα γράφει η ΑΥΓΗ 11-4-14.
    Τότε που παιζόταν το παιχνιδάκι, μνημονικοί αντιμνημονιακοί .
    Τώρα όλοι, πλην ΚΚΕ, Μνημονικοί.
    Αννα Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2013: Διαγραφή μέρους του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 750 ευρώ. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναλύοντας τις βασικές γραμμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.
    13-1-2015: Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Χρέος https://www.youtube.com/watch?v=_BhrnDRiCSc
    2015 Τσίπρας: Η κοινωνική καταστροφή και ο οικονομικός παραλογισμός της πολιτικής του Μνημονίου τελείωσε μια και καλή στις 25 Γενάρη. Ο ελληνικός λαός έβγαλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή……….. Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας, όπου η χώρα αναγκάζεται να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά
    Πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα ο κ. Τσίπρας; Μαύρο στον Μαυρογιαλουρος
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή