-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Καταδικάζουμε την προκλητική στάση της εργοδοσίας στα Praktiker


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την προκλητική στάση της εργοδοσίας στα Praktiker, να τοποθετηθεί με επίσημο έγγραφό της λέγοντας
πως “αναστέλλονται όλες οι συνδικαλιστικές λειτουργίες”!!!! Και μάλιστα, ενώ υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε καταστήματα και το e-shop όπως και άλλες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ανάσα, η επιχείρηση ομολογεί πως σε συνθήκες πανδημίας έχει ανασταλεί η λειτουργία των Επιτροπών Υγείας (!!!) και Ασφάλειας της Εργασίας (!!!).
Την ίδια στιγμή που η εργοδοσία σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς ξεσαλώνει, είτε με την ομπρέλα των «έκτακτων» μέτρων της κυβέρνησης, είτε μη τηρώντας ούτε καν αυτή την ανεπαρκέστατη νομοθεσία για τα εργασιακά μας δικαιώματα, η εργοδοσία στα Praktiker προσπαθεί να επιβάλει την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Άλλωστε η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει χρόνια τώρα εμπειρία στο να είναι ο λαγός των υπόλοιπων εργοδοτών. Είτε με την παράνομη απόλυση εργαζόμενων που αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση με μείωση μισθών (τις οποίες μέχρι και σήμερα προσπαθούν να ξαναδιώξουν παρά το ότι γύρισαν στη δουλειά με απόφαση του Αρείου Πάγου), είτε με το να ανοίξει στις 2/1, μέρα κατ' έθιμον αργίας για τους εργαζόμενους, η Praktiker δείχνει πως θέλει να κρατήσει πρωτοπόρο ρόλο στις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Την πρώτη ευθύνη για το γενικότερο ξεσάλωμα των εργοδοτών ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων την φέρει η κυβέρνηση. Με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, πήρε μέτρα για να θωρακίσει τα κέρδη του κεφαλαίου, έδωσε αβάντα στους εργοδότες να κάνουν λάστιχο τις συμβάσεις, να έχουν εργαζόμενους πληρωμένους ακόμα και από το κράτος, δηλαδή από τους ματωμένους φόρους μας, πρώτα και κύρια, χάρισαν δισεκατομμύρια στην εργοδοσία, και δίνουν με το σταγονόμετρο στην υγεία, στην πρόληψη, στην ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες. Με το προκλητικό άρθρο που προβλέπει άρση της απαγόρευσης της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, έδωσαν σινιάλο στους εργοδότες για γενική επίθεση στα δικαιώματά μας.

Τους προειδοποιούμε: σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για τον οποιοδήποτε λόγο, η συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων δεν αναστέλλεται, δεν περιορίζεται, δεν κόβεται! Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν ανάμεσα στην ανασφάλεια λόγω των ανεπαρκειών στο σύστημα υγείας, και με το φόβο από το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, τα ταξικά σωματεία προσαρμόζουν στις συνθήκες τη δράση τους, την ενισχύουν. Θα μας βρουν απέναντί τους όλοι όσοι τολμήσουν να προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου