ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ.Η εργοδοσία βάζει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και την δημόσια υγεία

Αυτές τις μέρες όλοι παίρνουμε μέτρα προστασίας, στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στις μετακινήσεις μας. Είναι λοιπόν αναγκαίο να δείχνουμε την ανάλογη προσοχή και την ανάλογη υπευθυνότητα. Πράγμα  που δεν φαίνεται να κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες των supermarket, όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν από τις διάφορες «στοργικές» διαφημίσεις που ανεβάζουν τις τελευταίες μέρες. 
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει καταγγείλει το τελευταίο διάστημα τη στάση της εργοδοσίας, που μπροστά στα τεράστια κέρδη που βγάζουν αυτή την περίοδο  βάζει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και την δημόσια υγεία.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είχαμε
στο Σκλαβενίτη στο Χολαργό όπου η διεύθυνση του καταστήματος δεν έδωσε εγκαίρως άδεια σε υπάλληλο με συμπτώματα του ιού. Με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο συγκεκριμένο κατάστημα. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα, δεν πάνε στη δουλειά τους, δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν. 
Η εργοδοσία του Σκλαβενίτη δεν έχει δώσει καμία σαφή απάντηση στους εργαζόμενους. Ενώ το κατάστημα αυτή τη στιγμή λειτουργεί με προσωπικό που μετατέθηκε από τα υπόλοιπα καταστήματα της αλυσίδας.
  Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ως εργαζόμενοι δεν είμαστε εκτεθειμένοι μόνο στην πανδημία αλλά και στην ασυδοσία της εργοδοσίας, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να βάζουν σε κίνδυνο της ζωές μας. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την στάση της και απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
 Σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στήριγμα το σωματείο μας! Όλο αυτό το διάστημα έχουμε παρέμβει με μεγάλη προσοχή και ευθύνη για δεκάδες καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά για όλα τα παραπάνω. Νιώθουμε ευθύνη απέναντι στις καταγγελίες πολλών συναδέλφων που ανησυχούν πραγματικά για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους αλλά και για την παραπέρα διασπορά του ιού.
  Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους.  Να δυναμώσουν τα κλαδικά σωματεία τους, να συμβάλουν στην αντίσταση, στη διεκδίκηση. Να προσπεράσουν όσους εμφανίζονται ως φίλοι τους και τιτλοφορούνται ως σωματεία αλλά αποτελούν τα γραφεία τύπου των επιχειρήσεων τους. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους
Και μέσα στην πανδημία απαντάμε Οργανωμένα και Απαιτούμε:
·        Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
·        Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
·        Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
·        Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
·        Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
·        Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των supermarket. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
·        Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των supermarket, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
·        Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου