-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

«Vos profits. Nos mortes» - «Τα κέρδη σας. Οι νεκροί μας» (ΦΩΤΟ)

«Γιατί μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι πολύ φτωχά για να αναδείξουν το μέγεθος του εγκλήματος. 19 γράμματα μόνο. Λιγότερα ακόμα και από τα γράμματα της αλφαβήτου.
Οι συνάδελφοί της Αΐσα στο CARREFOUR στο Σαν Ντενί της Γαλλίας χρειάστηκαν μόνο δεκαεννέα γράμματα για να καταγγείλουν το έγκλημα. 

VOS PROFITS NOS MORTES
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ»
Αυτό έγραψαν, αναφέρει το ΠΑΜΕ, «στην είσοδο του καταστήματος που δούλευε μέχρι τις 26 Μάρτη όταν πέθανε από το κορονοϊό.
 Η Αΐσα, 52 χρονών, εργαζόταν ως ταμίας με ελαστική απασχόληση στα CARREFOUR για 30 χρόνια. Εκπρόσωπος του συνδικάτου της, ήταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους της, απέναντι στην εργοδοσία. 
Τις τελευταίες μέρες στη δουλειά, σε συνθήκες πανδημίας, εξυπηρέτησε χιλιάδες πελάτες.  Η εργοδοσία, παρά τις καταγγελίες, έλεγε ότι οι μάσκες τρομάζουν τους πελάτες.  Η ίδια όταν μίλησε στους συναδέλφους της τελευταία φορά είπε ότι θα έλειπε για λίγο λόγω αδιαθεσίας, αλλά θα γύριζε γρήγορα για να τους βοηθήσει να βγάλουν τη δουλειά. Η Αΐσα δεν γύρισε ποτέ.
Η εργοδοσία στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ακόμη και σήμερα δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. 
Οι συνάδελφοι της Αΐσα κατέβηκαν σε απεργία στα σούπερ μάρκετ όλης της Γαλλίας. Το σύνθημά τους είναι μόνο 19 γράμματα: 
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου