ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

«Vos profits. Nos mortes» - «Τα κέρδη σας. Οι νεκροί μας» (ΦΩΤΟ)

«Γιατί μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι πολύ φτωχά για να αναδείξουν το μέγεθος του εγκλήματος. 19 γράμματα μόνο. Λιγότερα ακόμα και από τα γράμματα της αλφαβήτου.
Οι συνάδελφοί της Αΐσα στο CARREFOUR στο Σαν Ντενί της Γαλλίας χρειάστηκαν μόνο δεκαεννέα γράμματα για να καταγγείλουν το έγκλημα. 

VOS PROFITS NOS MORTES
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ»
Αυτό έγραψαν, αναφέρει το ΠΑΜΕ, «στην είσοδο του καταστήματος που δούλευε μέχρι τις 26 Μάρτη όταν πέθανε από το κορονοϊό.
 Η Αΐσα, 52 χρονών, εργαζόταν ως ταμίας με ελαστική απασχόληση στα CARREFOUR για 30 χρόνια. Εκπρόσωπος του συνδικάτου της, ήταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους της, απέναντι στην εργοδοσία. 
Τις τελευταίες μέρες στη δουλειά, σε συνθήκες πανδημίας, εξυπηρέτησε χιλιάδες πελάτες.  Η εργοδοσία, παρά τις καταγγελίες, έλεγε ότι οι μάσκες τρομάζουν τους πελάτες.  Η ίδια όταν μίλησε στους συναδέλφους της τελευταία φορά είπε ότι θα έλειπε για λίγο λόγω αδιαθεσίας, αλλά θα γύριζε γρήγορα για να τους βοηθήσει να βγάλουν τη δουλειά. Η Αΐσα δεν γύρισε ποτέ.
Η εργοδοσία στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ακόμη και σήμερα δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. 
Οι συνάδελφοι της Αΐσα κατέβηκαν σε απεργία στα σούπερ μάρκετ όλης της Γαλλίας. Το σύνθημά τους είναι μόνο 19 γράμματα: 
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου