ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Συμβολική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από την πρωτοβουλία συλλόγων ενάντια στην καύση απορριμάτων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όχι στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, να σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία που μεθοδεύει εν καιρώ πανδημίας η κυβέρνηση, απαίτησαν οι εκπρόσωποι των περίπου 100 φορέων της Θεσσαλονίκης που συγκροτούν
την πρωτοβουλία ενάντια στην καύση και το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Με μια συμβολική κινητοποίηση, με πράσινες μάσκες, γιλέκα και κορδέλες, ανέδειξαν ξεκάθαρα την αντίθεση του λαού της περιοχής στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου. Άπλωσαν ένα πανό στα κάγκελα του ΥΜΑΘ, «δέθηκαν» σε ένα μεγάλο κύκλο κρατώντας τις πράσινες κορδέλες και φώναξαν συνθήματα. Κατήγγειλαν την υποκρισία της κυβέρνησης, αφού -όπως είπαν- την ώρα που έχει θέσει το λαό σε καραντίνα επικαλούμενη για ανάγκη προστασίας της υγείας του, την ίδια ώρα φέρνει στο λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης την καρκινογόνα καύση αδειοδοτώντας το εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ» να καίει τα απορριμματογενή καύσιμα RDF - SRF. Με το κείμενο που θυροκόλλησαν προειδοποίησαν ότι ο «ιός της καύσης απορριμμάτων» έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του λαού και το περιβάλλον, αφού φουράνια και διοξίνες θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης. Και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να σταματήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς και να βγει ο λαός νικητής.
Απέδειξαν ότι ο λαός μένει στο σπίτι, αλλά δεν μένει σιωπηλός, έχει φωνή και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή του για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής ανέδειξαν και μέσα από τις δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, η Αθηνά Μπέλλου, από το Σύλλογο Γυναικών Πολίχνης (μέλος της ΟΓΕ), ο Μιχάλης Σπάσος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και ο Στράτος Φουρλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του δάσους».
Στο πλευρό των φορέων βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά, Μάριος Παλάντζας, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των συλλόγων, των σωματείων, των φορέων. Και σχολιάζοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σημείωσε ότι «η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμών ετών προσαρμοσμένων σε ευρωπαϊκές οδηγίες και τη νομοθεσία που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».
Στο μεταξύ την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση RDF - SRF, ζητά με απόφαση που έλαβε χθες και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου