ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της πολυεθνικής «Carrefour» σε Γαλλία και Βέλγιο

Τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της πολυεθνικής «Carrefour» στο συνεχιζόμενο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εταιρίας για χιλιάδες απολύσεις σε Γαλλία και Βέλγιο εκφράζουν οι εργαζόμενοι και στα Συνδικάτα στο Εμπόριο από την Ελλάδα.
Η πολυεθνική ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες 2.400 απολύσεις στη Γαλλία και 1.200 στο
Βέλγιο (με τη μέθοδο της δήθεν “εθελούσιας εξόδου”) για να διασφαλίσει κεφάλαια για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία προχώρησαν σε απεργία και κινητοποιήσεις το τριήμερο 30 Μαρτίου με 1η Απρίλη, ενώ με πολύμορφες κινητοποιήσεις έκλεισαν πάνω από 300 καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Η κινητοποίηση αυτή ήρθε σαν συνέχεια μικρότερων κινητοποιήσεων σε καταστήματα σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και τη διαμαρτυρία μπροστά στην έδρα της πολυεθνικής στη Γαλλία στις αρχές του Μάρτη.
Σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής σημειώνουν:
«Σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι δέχονται την επίθεση των εργοδοτών με μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων και απολύσεις για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η "Carrefour", όπως και όλα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία είναι μια ένωση των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της πολυεθνικής επικαλείται τις συνθήκες ανταγωνισμού από άλλα παγκόσμια μονοπώλια του Εμπορίου και τα συμφέροντα της εταιρίας για να δικαιολογήσει τις απολύσεις. Όμως, εργαζόμενοι και πολυεθνικές δεν έχουν κοινά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και τα κέρδη των πολυεθνικών και δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία για τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Οι μεγάλοι όμιλοι έχουν βοηθό σε αυτές τις προσπάθειες δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα που αποδέχονται ως αιτήματα των εργαζομένων την “ανάπτυξη”, την “ανταγωνιστικότητα“ και την κερδοφορία των πολυεθνικών. Σε αυτή την κατεύθυνση καλλιεργούν την αναμονή, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των "Carrefour" και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την προστασία των δουλειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου