ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΠΑΜΕ: Με εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Με την επιτυχημένη και μαζική από πλευράς συμμετοχής κόσμου εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που έγινε στο γήπεδο «Τ. Χαραλαμπίδης» του Δήμου Χαϊδαρίου, «άνοιξε» επίσημα το πρωί της Κυριακής η «αυλαία» του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση απέκτησε ξεχωριστή σημασία μετά το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία, για το οποίο το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 17 Απρίλη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε ομάδα
της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας και ομάδα Νέων Εργαζομένων. Με το φιλικό αγώνα ουσιαστικά δόθηκε η ...σέντρα στο φετινό Εργατικό Πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ, που ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής (φέτος θα μετέχουν 88 ομάδες), απέδειξε το μαζικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, αλλά και την ευρεία απήχηση που έχει ο θεσμός στην νεολαία και τους εργαζόμενους. Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα έγινε η παρουσίαση των 88 ομάδων που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και η κλήρωση των ομίλων της Α' φάσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, στους οποίους δόθηκε αναμνηστική πλακέτα από το ΠΑΜΕ. Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Διονύσης Γάκης, μέλος της Γραμματείας Νέων.
Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της εκδήλωσης αποτέλεσε το ηχογραφημένο μήνυμα του Μπασίμ Ταμίμι, πατέρα της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, η οποία βρίσκεται στις ισραηλινές φυλακές γιατί υπερασπίστηκε το σπίτι της.

Να σημάνει ξεσηκωμός! 

Ο Διονύσης Γάκης, μέλος της Γραμματείας Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, τόνισε πως με τη συγκεκριμένη εκδήλωση το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που για χρόνια υποφέρει από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στο δίκαιο αγώνα του για να αποκτήσει δικό του ανεξάρτητο κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Δ. Γάκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αλληλεγγύης λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται ένα 24ωρο μετά την επίθεση στη Συρία απ' τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε κάθε νέο εργαζόμενοι να καταγγείλει το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και την ελληνική εμπλοκή, «να σημάνει συναγερμός, ξεσηκωμός», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Σημαντική η αλληλεγγύη 

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η σημερινή πρωτοβουλία χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την υποστήριξη του ΠΑΜΕ προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια, ελευθερία και ανεξαρτησία, εκφράζοντας τη συνείδηση, τη φιλία και την πρωτοτυπία του ελληνικού λαού που γνώρισε τις έννοιες της κατοχής και της ελευθερίας.
Επίσης, επισήμανε πως η πρωτοβουλία αλληλεγγύης έρχεται δυο εβδομάδες μετά τον εορτασμό της επετείου της Παλαιστινιακής Ημέρας της Γης και δυο ημέρες πριν την επέτειο της Ημέρας Παλαιστινίων Κρατουμένων, την ώρα που 7000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές και ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί απροκάλυπτα τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού η ΠΣΟ

Ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΠΣΟ προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, για το δικαίωμά του να έχει τη δική του ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Παλαιστινιακό λαό ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα.

Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.
Όπως είπε, σήμερα στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κανένας δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου