ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα, να πάρουν ενεργά μέρος στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα απηύθυνε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της συμβολικής κατάληψης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή του.
Μιλώντας εισηγητικά ο Γ. Πέρρος σημείωσε:
«Η σημερινή μας συμβολική κατάληψη γίνεται από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ. Θέλουμε να ενημερώσουμε την εργατική τάξη της χώρας μας για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ όλων των αποχρώσεων, ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) να βάλει την υπογραφή της κάτω από ένα κείμενο που το ονομάζει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το κείμενο αυτό είναι κατά παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων. Ενσωματώνει όλη την αθλιότητα των 586 ευρώ και των 511 για τη νεολαία.
Αποτελεί τον κοινό στόχο του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, των ανθρώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα για να συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ το κάνει αυτό την ώρα που η κυβέρνηση, υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και δράση.
Την ώρα αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ δηλώνει χωρίς καμιά τσίπα ότι οι αγώνες δεν τραβάνε, η απεργία έφαγε τα ψωμιά της και κάνει βήματα παραπέρα στην υποταγή, το συμβιβασμό, υμνώντας το διάλογο. Ξορκίζουν τους αγώνες, την ταξική πάλη όπως έκανε ο αλήστου μνήμης Λάσκαρης που κατάργησε την πάλη των τάξεων.
Το κάνει αυτό την ώρα που είναι σε εξέλιξη σημαντικές κινητοποιήσεις σε κλάδους από τις Ομοσπονδίες τους. Απεργιακοί αγώνες στους οικοδόμους, στους ηθοποιούς, στους μουσικούς, σε Γάλα, Τρόφιμα, Ποτά, στο Φάρμακο. Έτσι υπονομεύουν τον αγώνα, την προσπάθεια των εργαζομένων να βγουν από την αθλιότητα των 586 ευρώ, από τη μαύρη εργασία, από την απληρωσιά, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
Την ίδια ώρα ζητωκραυγάζει για τις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη που είναι όπως λέει υπέρ των εργαζομένων όταν είναι γνωστό ότι σε όλες τις χώρες παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα και ξεσπούν αγώνες των εργαζομένων.
Την ίδια ώρα σφιχταγκαλιάζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες ενώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, για το εθνικό σχέδιο, στο οποίο όλοι πρέπει να υποταχθούμε, να σηκώσουμε μανίκια για την ανάπτυξη με μισθούς και μεροκάματα φτώχειας των 586 ευρώ, της κατάργησης της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, της γενίκευσης της μερικής απασχόλησης, της ανασφάλιστης εργασίας.
Γι’ αυτό -και όπως θα είδατε- δώσαμε στη ΓΣΕΕ νέο τίτλο, Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας. Θέλουν λέει να σωθεί ο θεσμός. 100 χρόνια τον θάβουν, τον ξηλώνουν σιγά-σιγά. Τώρα λοιπόν έρχονται μαζί με την εργοδοσία και την κυβέρνηση να θάψουν το σώμα της ΕΓΣΣΕ.
Η υπογραφή αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τη στήριξη που έδινε στα χρόνια της κρίσης στις κυβερνήσεις, στα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που τσάκισαν τη ζωή μας.
Αυτή η ηγεσία που θέλει να λέγεται ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη, οι εργατοπατέρες, θρέφονται από την αδράνεια, από τις νοθείες που τις κρατούν όρθιες. Εμφανίζονται την ώρα που ξεσπούν αγώνες για να βάλουν εμπόδια, να τους σταματήσουν.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές να σκεφθούν, να προβληματιστούν.
Τι σόι σύμβαση είναι αυτή που με την υπογραφή των εκπροσώπων υποτίθεται των εργαζομένων θα ζουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση;
Τι σόι σύμβαση είναι αυτή που καταργεί τη σταθερή και μόνιμη δουλειά; Τι σόι σύμβαση είναι αυτή που καταργεί τις τριετίες;
Τι σόι σύμβαση είναι αυτή που καταργεί αρκετά άλλα επιδόματα που υπήρχαν;
Τι σόι σύμβαση είναι αυτή που μας γυρνάει πίσω πριν το 1955 που δεν υπήρχε κανένα συγκροτημένο δικαίωμα των εργαζομένων;
Εξαπάτησαν τους εργαζόμενους ακόμα και τους συνδικαλιστές που είναι μαζί τους γιατί πριν λίγο καιρό στις αποφάσεις της Διοίκησης, αλλά και στα έγραφα προς τους εργοδότες έγραφαν για 751 ευρώ κατώτερο μισθό. Κορόιδευαν και έριχναν στάχτη στα μάτια γιατί είχαν ήδη συμφωνήσει κρυφά και σε δείπνο με τα συνεταιράκια τους εργοδότες. Να, γιατί είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από το σβέρκο τους τη θηλιά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της εργατικής αριστοκρατίας, του εργατοπατερισμού.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές που μπορεί να μη συμφωνάμε σε πολλά μαζί, να αλλάξουν πορεία, να σκεφτούν ότι αυτή η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κάνει ζημιά στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Να συμπορευτούν με τα 535 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα που διεκδικούν:
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Να επανέλθει με νόμο ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα, να πάρουν ενεργά μέρος στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για μια ζωή που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου