--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα ΑΒ,
Την ίδια στιγμή που επιχείρηση καμαρώνει για τα 40 νέα και τα 21 ανακαινισμένα καταστήματα της μέσα στο 2017, για τα ρεκόρ, τα βραβεία, για τα κέρδη και της επιτυχίες της, που ακόμα και μέσα στην κρίση παραμένουν υψηλά η πραγματική κατάσταση για μας τους εργαζόμενους είναι ακριβώς αντίθετη.
Τα 4ωρα είναι κύρια μορφή απασχόλησης, τα ωράρια λάστιχο, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η πίεση είναι καθημερινό φαινόμενο. Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους να μην
κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμα τους και οι περιπτώσεις μυοσκελετικών και γενικώς προβλημάτων υγείας συνεχώς αυξάνονται.
Επιπλέον δε διστάζει να απαιτεί από τις συναδέλφισσες στα ταμεία να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ελλείμματα που προκύπτουν από την πίεση και το ελάχιστο προσωπικό.
Την κατάσταση αυτή τη βιώνουμε εξαιτίας του ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου του εμπορίου. Άλλωστε για αυτόν τον ανταγωνισμό από τη μία τα ΑΒ δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για τις διαφημίσεις και από την άλλη "έκοψαν" τις ώρες των εργαζόμενων, χωρίς ωστόσο να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό.
Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο την ΑΒ Βασιλόπουλος, αντιθέτως η κατάσταση σε όλες τις εταιρίες των σουπερμάρκετ είναι σχεδόν ίδια. Αξιοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης με τη στήριξη της ΕΕ.
Δοκιμάσαμε την αδράνεια και την υπομονή, μειώσαμε τις απαιτήσεις μας σκεφτήκαμε ακόμα και να παραιτηθούμε και όλα αυτά τελικά οδήγησαν στο μεγαλύτερο κακό. Αυτό που δεν δοκιμάσαμε είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από το σωματείο, η σύγκρουση απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Γιατί μόνο έτσι μπορεί η αγανάκτηση που έχουμε να φέρει αποτελέσματα.
Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιόν εργοδότη δουλεύουμε, σε ποιο πόστο, είτε παλιοί είτε νέοι, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Πρέπει να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες πάνω από αυτές της εταιρίας.
Ιδιαίτερα μπροστά στην 1η Μάη, τη μεγαλύτερη γιορτή της εργατικής τάξης, που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονία μας, χρειάζεται να σηκώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να απομονώσουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς
Μέσα από την επιτροπή αγώνα του σωματείου διεκδικούμε και απαιτούμε:
* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 €
* 7ωρο 5μερο 35ωρο
* Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο
* Σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, κανένας διαχωρισμός σε παλιούς και νέους
* Βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού
* Κατοχύρωση των επιδομάτων(τέκνων, γάμου, ταμία)
* Ούτε λεπτό απλήρωτο, ούτε ευρώ από την τσέπη μας για τα ταμιακά ελλείμματα.
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10πμ στο Αγ. Βενιζέλου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986075810, 6989146663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου