-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη»

     Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») και με την ταξική αλληλεγγύη να δυναμώνει καθημερινά, συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.
    Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και κατέθεσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους απαιτώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.
    Με το υπόμνημά τους απαιτούν: Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με διατήρηση των δικαιωμάτων τους, σε οποιονδήποτε εργοδότη, («ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», «DISCAOUNT» «MARKT», «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» κ.α.), λειτουργήσει (όλα ή μέρος αυτών ή μεμονωμένα) τα καταστήματα.      Καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διαγραφή των οφειλών τους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία.  Άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.
   Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής τους κατήγγειλαν το γεγονός ότι σε κάθε κινητοποίησή τους βρίσκουν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις και δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
    Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση της παρακολούθησης των εργαζομένων που αποκαλύφθηκε στις 26/2/2012, όταν άτομα κατέγραφαν με κάμερα έξω από το ΕΚΘ τους εργαζομένους που θα συμμετείχαν εκείνη τη μέρα στη συνέλευση του σωματείου. Θυμίζουμε ότι συνδικαλιστές του σωματείου τους αποκάλυψαν, κάλεσαν την αστυνομία η οποία τους συνέλαβε και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος τους. Μήνυση είχε υποβληθεί και σε βάρος της τότε εργοδοσίας, ως ηθικού αυτουργού της επιχείρησης.
   Τη Δευτέρα, οι τότε συλληφθέντες δικάζονται για παραβίαση χρήσης προσωπικών δεδομένων και η εργοδοσία για ηθική αυτουργία.

2 σχόλια:

 1. περί αλληλεγγυης

  «Όλη η γη πατρίδα μου.
  Όλοι οι άνθρωποι αδέλφια μου.
  Όποιος άνθρωπος στον πλανήτη γη υποφέρει ή αδικείται, οφείλουμε να του συμπαραστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν».
  Che

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φοβερίζουν το λαό για να διαλέξει το μικρότερο κακό και τον εκβιάζουν να ασπαστεί τη λογική ότι δεν υπάρχει τίποτε πέρα απ' αυτό που του παρουσιάζουν ως μονόδρομο. Ταυτόχρονα, κάνουν τα πάντα για να συντηρούνται αυταπάτες ότι η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» και η επακόλουθη ανάκαμψη (αν και όποτε υπάρξει) θα φέρει βελτίωση της ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

  Ούτε φόβο ούτε αυταπάτες για την καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρέπει να έχει ο λαός. Στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να αντιτάξει το δικό του σχέδιο, για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας και ισχυρό ΚΚΕ. Για διέξοδο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή