-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σ. Βαρδαλής: Απλός θεατής η κυβέρνηση στο πρόβλημα των εργαζομένων της «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ»
«Ένας χρόνος χωρίς μεροκάματο» για τους εργαζόμενους της επιχείρησης super market «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ» και «η εργοδοσία βρήκε άξιο συμπαραστάτη στην πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε την καταβολή των δεδουλευμένων στο σύνολό τους όπως και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές, προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε αναξιόπιστη την επιχείρηση και επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις της περιλαμβάνουν περικοπή οφειλούμενων δεδουλευμένων και απολύσεις εργαζομένων.
Για να αντικρούσει την κριτική πως επί της ουσίας η πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει την εργοδοσία, επικαλέστηκε ελέγχους και πρόστιμα που επέβαλε το ΣΕΠΕ.
Για το έκτακτο βοήθημα ανέφερε ότι σύντομα θα καταβληθεί καθώς απομένει η τελική υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν καμία στήριξή τους από την πολιτική σας», σημείωσε ο Σάκης Βαρδαλής και πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις πτωχεύουν και οι επιχειρηματίες φεύγουν πλούσιοι». Αναρωτήθηκε τι έπραξε η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ που κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών και πως υπάρχουν μυστικές συμφωνίες με αλυσίδα σούπερ μάρκετ που προμηθεύει με εμπορεύματα και στο τέλος της ημέρας παίρνει τις εισπράξεις.
«Ένας απλός θεατής» είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τόνισε και ανέφερε πως στις τριμερείς συναντήσεις το υπουργείο πιέζει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στα σχέδια της επιχείρησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου