ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σ. Βαρδαλής: Απλός θεατής η κυβέρνηση στο πρόβλημα των εργαζομένων της «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ»
«Ένας χρόνος χωρίς μεροκάματο» για τους εργαζόμενους της επιχείρησης super market «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ» και «η εργοδοσία βρήκε άξιο συμπαραστάτη στην πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε την καταβολή των δεδουλευμένων στο σύνολό τους όπως και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές, προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε αναξιόπιστη την επιχείρηση και επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις της περιλαμβάνουν περικοπή οφειλούμενων δεδουλευμένων και απολύσεις εργαζομένων.
Για να αντικρούσει την κριτική πως επί της ουσίας η πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει την εργοδοσία, επικαλέστηκε ελέγχους και πρόστιμα που επέβαλε το ΣΕΠΕ.
Για το έκτακτο βοήθημα ανέφερε ότι σύντομα θα καταβληθεί καθώς απομένει η τελική υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν καμία στήριξή τους από την πολιτική σας», σημείωσε ο Σάκης Βαρδαλής και πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις πτωχεύουν και οι επιχειρηματίες φεύγουν πλούσιοι». Αναρωτήθηκε τι έπραξε η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ που κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών και πως υπάρχουν μυστικές συμφωνίες με αλυσίδα σούπερ μάρκετ που προμηθεύει με εμπορεύματα και στο τέλος της ημέρας παίρνει τις εισπράξεις.
«Ένας απλός θεατής» είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τόνισε και ανέφερε πως στις τριμερείς συναντήσεις το υπουργείο πιέζει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στα σχέδια της επιχείρησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου