-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

    Δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου και στη συνέχεια στην Επιθεώρηση Εργασίας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζοντας τον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
    Το Σάββατο 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου και καλούν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμμετέχουν και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
    Με την παρέμβασή τους στον ΟΑΕΔ, απαίτησαν να σταματήσει ο εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης και να δοθεί εδώ και τώρα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν επείγουσες ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαίτησαν επίδομα ενοικίου για όσους εργαζόμενους νοικιάζουν και κινδυνεύουν με έξωση καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά και επίδομα θέρμανσης.
    Με την παρέμβασή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας κατήγγειλαν την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που χρησιμοποιεί νέες μεθόδους προκειμένου να αδειάσει τα καταστήματα από εργαζόμενους και εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους «επενδυτές», ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού θα ξεφορτωθεί τους 1.400 εργαζόμενους.
    Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει η μεταβίβαση της επιχείρησης ή μέρους της χωρίς τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.
    Οι εργαζόμενοι επίσης στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα και στους άλλους ιδιοκτήτες αλυσίδων σούπερ μάρκετ που αυτή την περίοδο βάζουν στο χέρι καταστήματα της «Καρυπίδης» κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να τα εντάξουν στο δικό τους δίκτυο (π.χ. «Μασούτης», Discount, κ.α.).
    Τους καλούν να προσλάβουν τους εργαζόμενους πως απασχολούνταν ήδη στα καταστήματα διαφορετικά προειδοποιούν ότι αγωνιστικά θα εμποδίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.


Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

1 σχόλιο:

 1. ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ
  ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
  ΜΗΔ ΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΥΓΑΕΙ ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ
  ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕΙ!

  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!
  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή