-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


 Γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
   Μια μεγάλη γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στήθηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στο στρατόπεδο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της πόλης η συγκέντρωση για την 8η του Μάρτη, με πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ.
  Στη διάρκεια της εκδήλωσης βρήκε έκφραση το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», οι πρόσφυγες πήραν στα χέρια τους τις σημαίες και τα πλακάτ, ύψωσαν τα χέρια τους με το σήμα της νίκης.
   Στην εκδήλωση μίλησε η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για παιδιά από γυναίκες - μέλη των Συλλόγων της ΟΓΕ και φοιτητές - μέλη του ΜΑΣ. Τα παιδιά συμμετείχαν σε τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες.
    Πήραν από ένα μπαλόνι στο χέρι, δύο μπισκότα, καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά. Έσφιξαν δυνατά στην αγκαλιά τους τα παιχνίδια που τους μοίρασαν και τις ζωγραφιές που έστειλαν δώρο για τα προσφυγόπουλα συνομήλικά τους παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών της Θεσσαλονίκης.
   Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από Λαϊκές Επιτροπές, ταξικά σωματεία, Συλλόγους Γυναικών κ.ά.

2 σχόλια:

 1. Προς κάθε υπεύθυνο.
  Στα Διαβατά 100 μέτρα από το στρατόπεδο και λιγότερο από 50 μέτρα από την κλούβα της αστυνομίας υπάρχει, τα βράδια, μια «πιάτσα» ταξί.
  1. Τι δουλειά έχει η «πιάτσα» ταξί σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από το στρατόπεδο, για τους μετανάστες;
  2.Τι δουλειά έχουν οι καντίνες, από ιδιώτες, μέσα στο στρατόπεδο;
  3. Οι αστυνομικοί γιατί δεν παρεμβαίνουν;

  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ποίημα που ακολουθεί είναι της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ. Ο τίτλος του «HOME» - «ΣΠΙΤΙ

  Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του,
  εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία...
  ...Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά…  ΑπάντησηΔιαγραφή