ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖ. S/M "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"    Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των supermarket «Αφοί Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), που λειτουργούν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»
    Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για καταβολή δεδουλευμένων καθώς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.Συγκεκριμένα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, βιώνουν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, αφού δεν γνωρίζουν αν θα κλείσουν τα καταστήματα στα οποία εργάζονται ή αν θα αλλάξουν ιδιοκτήτη και αν η νέα εργοδοσία θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας τους.
    Παράλληλα, παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα αλλά και επιδόματα. Σήμερα είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και αρκετοί δεν έχουν πληρωθεί το καλοκαιρινό επίδομα αδείας. Έπειτα από τη διάλυση της συμφωνίας της εταιρείας «Αφοί Καρυπίδης», με την επιχείρηση «Μαρινόπουλος», η πρώτη έχει βρεθεί να έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές καθώς και τα ράφια να μένουν άδεια από εμπορεύματα.
    Να σημειώσουμε ότι πριν τη διακοπή της παραπάνω συνεργασίας, είχε πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, την οποία ζήτησε το Σωματείο των εργαζόμενων, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση διάλυσης της συνεργασίας, χωρίς όμως να γίνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.
    Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής ρωτούν τον υπουργό εργασίας, ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα που θα λάβουν για:
    Να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα και το καλοκαιρινό επίδομα, να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
    Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
    Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου