-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ


Η ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, εκφράζοντας τη βαθιά τους ανησυχία και αγωνία για τι πρόσφατες εξελίξεις με την άμεση παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μοιραζόμενοι τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας στους τρεις λαούς μας, δηλώνουμε με μια φωνή:
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
    Οι τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τη "φύλαξη" των ελληνοτουρκικών συνόρων και της "αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών", επιβεβαιώνουν με αδιάσειστα στοιχεία ότι πρόκειται για κίνηση που χρησιμοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα για να εδραιώσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, στο πλαίσιο γενικότερων στοχεύσεων και ανταγωνισμών που σχετίζονται με την κατάσταση που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη και όχι μόνο.
    Σοβαρότατο και εξαιρετικά επικίνδυνο βήμα επιδείνωσης της όλης κατάστασης αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για εμπλοκή του ΝΑΤΟ (και στη συνέχεια του ίδιου του ΝΑΤΟ) στο ΑΙΓΑΙΟ με πρόσχημα την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Η υποκριτική απόφαση πάρθηκε, ύστερα από κοινό αίτημα-πρόταση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας, και οι πρώτες μέρες που κύλισαν επιβεβαιώνουν πως οι πραγματικοί λόγοι ήταν άλλοι.
    Η κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η ανάμειξη της Ρωσίας μετά από έκκληση της συριακής κυβέρνησης στον πόλεμο ενάντια στους λεγόμενους τζιχαντιστές, οι απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Τουρκία, έχουν σχηματίσει ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο πολεμικό σενάριο στην περιοχή μας. Επιπρόσθετα και σε σύνδεση με αυτές τις εξελίξεις, η τραγωδία εκατοντάδων χιλιάδων καταδιωγμένων που εκτοπίστηκαν από τη βία και το φόβο και έγιναν πρόσφυγες και παλεύουν με τα κύματα στη Μεσόγειο, δημιουργεί πρόσθετες εφιαλτικές καταστάσεις για τους λαούς μας.
    Τα τρία αντιιμπεριαλιστικά-φιλειρηνικά κινήματα μας έχουν εκτιμήσει τόσο στις τριμερείς μας συναντήσεις όσο και στο πλαίσιοo του ΠΣΕ, ότι πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη δυστυχία, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς βρίσκονται τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια "Νέα Μέση Ανατολή" που υλοποιούν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από κοινού με αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας και των σφαιρών επιρροής.
    Οι κυβερνήσεις των χωρών μας, σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των λαών μας, υποστηρίζουν ενεργά αυτά τα σχέδια ,εμπλέκοντας τους λαούς μας σε επικίνδυνα τυχοδιωκτικά πολεμικά παιχνίδια. Οι ένοπλοι "ιεροί πολεμιστές" αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος αυτών των σχεδίων, που έρχονται να δικαιολογήσουν και να δώσουν το άλλοθι για κλιμάκωση των συρράξεων και τρομοκράτηση των λαών.
    Συνεπείς στην πάλη μας για αποδέσμευση (Ελλάδα, Τουρκία) και μη ένταξη των χωρών μας (Κύπρος) στην πολεμική ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ, καταγγέλλουμε την παρουσία ΝΑΤΟικού στόλου στο Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο και απαιτούμε την άμεση αποχώρησή του.
Απαιτούμε επίσης:
  • Να σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όσων άλλων εμπλέκονται.
  • Να καταργηθούν ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία του Σένγκεν μαζί με τη Frontex και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Όχι στην καταστολή των προσφύγων από την ΕΕ στα σύνορα.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών και ανθρώπινων χώρων για υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.
  • Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων στις τρεις χώρες που με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων παρέχουν υποδομές για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου