ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΜια μέρα αφιερωμένη στους μετανάστες για να κρυφτεί το απάνθρωπο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών και να θολώσει η εικόνα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που συντελείται όλες τις μέρες του χρόνου. Είναι η μέρα του νέου που με μια βαλίτσα φορτωμένη πτυχία, όνειρα και προσδοκίες εγκαταλείπει την Ελλάδα, μεταναστεύει για να βρει δουλειά οπουδήποτε μιας και τα μέτρα που παίρνει η τρικομματική κυβέρνηση για να σώσει τους καπιταλιστές από την κρίση, έχουν ανεβάσει το ποσοστό των άνεργων νέων στο 52%. Είναι η μέρα των προσφύγων και μεταναστών που, θέλοντας να γλιτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, θαλασσοπνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Είναι η μέρα του μετανάστη που στενάζει στις άθλιες συνθήκες των χώρων “υποδοχής και φιλοξενίας”. Του μετανάστη που βιώνει τις επιθέσεις της αστυνομίας, τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, των φασιστικών ομάδων. Που ζει με την αγωνία για το σήμερα και αύριο του παιδιού του και της οικογένειάς του. Του μετανάστη που αντιμετωπίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που κλείνουν τα μάτια στις αιτίες που οδηγούν την εργατική τάξη να επιλέγει το δρόμο της αναζήτησής μιας καλύτερης μέρας, αλλά στηρίζουν απλόχερα τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που λεηλατούν το μόχθο και τον ιδρώτα των λαών προκειμένου να σώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών.
Ο ξεριζωμός του κάθε ανθρώπου από τη γη που γεννήθηκε δεν είναι δική του επιλογή. Την επιβάλλουν οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας που κρατούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση δισεκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, που κερδίζουν πυροδοτώντας πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, για το ξαναμοίρασμα των αγορών και την υποταγή των λαών. Είναι οι δυνάμεις που θέλουν τους μετανάστες, ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους, για να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτές οι ίδιες δυνάμεις σπρώχνουν σήμερα ξανά στη μετανάστευση Έλληνες εργαζόμενους, για να ξεφύγουν από τα δεινά που ζει η εργατική τάξη της χώρας μας, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησαν οι εκμεταλλευτές της.
Υπεύθυνοι για τη μετανάστευση δεν είναι οι μετανάστες. Είναι ο καπιταλισμός, οι πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν, οι ιμπεριαλιστικές του ενώσεις, οι πόλεμοι και οι κάθε είδους επεμβάσεις τους. Είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της μισθωτής σκλαβιάς. Αυτές είναι οι αιτίες της σημερινής μετανάστευσης που όσο παραμένουν και οξύνονται, τόσο θα αυξάνονται τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των ξεριζωμένων.
Ως ΠΑΜΕ έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και καταγγείλει στην εργατική τάξη τις αιτίες της σύγχρονης μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς. Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που επιζητούν επιλεκτικά μετανάστες για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ως φτηνή και χειραγωγημένη εργατική δύναμη, σπρώχνοντας στον "Καιάδα" τους υπόλοιπους. Η αντιλαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου προς τους μετανάστες και πρόσφυγες χτυπάει εξίσου και τους Έλληνες εργαζόμενους.
Συγχρόνως, παλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τους αποκλεισμούς από την εκπαίδευση και την υγεία, από τη συμμετοχή στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, τα κυκλώματα και τις συμμορίες εκμετάλλευσης των μεταναστών, τις ρατσιστικές επιθέσεις. Για το ταξικό εργατικό κίνημα, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών είναι μέρος της εργατικής τάξης, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο μέρος της, παράγει πλούτο. Δεν το διαχωρίζουμε από την υπόλοιπη εργατική τάξη, δεν αποδεχόμαστε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ "νόμιμων" και "παράνομων" που χαράζει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι, στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Η Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, οι αναφορές, τα αφιερώματα είναι υποκριτικά. Δεν έχουν στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο τα πογκρόμ, τις καθημερινές συλλήψεις μεταναστών, την παραβίαση κάθε ίχνους ανθρώπινου σεβασμού και αξιοπρέπειας. Δεν έχουν στόχο να αποκαλύψουν την ευθύνη της κυβέρνησης που αφήνει να δρουν κυκλώματα άγριας εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, την ευθύνη των εργοδοτών που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα, δεν ασφαλίζουν τους ξένους εργάτες, που παραβιάζουν ωράρια, μεροκάματα, συνθήκες δουλειάς, παραβιάζουν τα πάντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος τους.
Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι μέρες των μεταναστών, των προσφύγων, οι μέρες της εργατικής τάξης είναι και οι 365 μέρες το χρόνο. Τις 365 ημέρες τις έχουμε αφιερώσει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στον αγώνα για την καλύτερη και μεγαλύτερη οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα. Στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που έχει τη δυνατότητα να εξαναγκάζει λαούς και ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Στο δρόμο της αλληλεγγύης. Η ταξική ενότητα κι αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στη μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν για φτηνά εργατικά χέρια, να χρησιμοποιήσουν τους συναδέλφους μετανάστες ως πίεση για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, να λειτουργήσουν ως κυματοθραύστης απέναντι στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Είναι η μόνη απάντηση στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας που ρίχνουν, προκειμένου να διχάσουν, να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να μη βλέπουμε τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης. Τα προβλήματα που γεννά η μετανάστευση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενιαίας ταξικής συνείδησης είναι η ανάδειξη των αιτών της μετανάστευσης, το γιατί εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Πάγια θέση μας είναι ότι οι λαοί, που δέχονται την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, πρέπει να μείνουν στις χώρες τους, να παλέψουν τους ντόπιους και ξένους δυνάστες, να απαλλαγούν από το ζυγό των μονοπωλίων, ώστε να μπορούν να παραμένουν στον τόπο τους και να ευημερούν.
Κύριο καθήκον για το ταξικό κίνημα είναι να μπουν στη δράση, η διαφώτιση και η οργάνωση όλων των εργαζομένων, με το βάρος να πέφτει στους τόπους δουλειάς, εκεί που σμίγει ο Έλληνας με τον ξένο εργάτη, εκεί που κατανοείται σε βάθος η κοινότητα συμφερόντων των Ελλήνων και μεταναστών εργατών, η ουσία του μεταναστευτικού προβλήματος ως προβλήματος της εργατικής τάξης.
Η δράση στους χώρους δουλειάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σπάσει ο φόβος, οι δισταγμοί, να συναισθανθούν ότι αποτελούν μέρος όλης της εργατικής τάξης. Κάθε άλλη αντιμετώπιση, ως πρόβλημα αποκλειστικά ανθρώπινης αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας ή ως πολιτιστικό ζήτημα δε δίνει διέξοδο και προοπτική.
Μέσα από την κοινή δράση αποκαλύπτεται και αντιπαλεύεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η πολιτική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, οι οποίοι, ανάλογα με τη συγκυρία, ακολουθούν διπρόσωπη τακτική στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα να δυναμώσουν την πάλη τους για:
- Να σταματήσει η κρατική καταστολή και οι διώξεις σε βάρος των μεταναστών που, εκτός των άλλων, τροφοδοτούν τις ρατσιστικές επιθέσεις της φασιστικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστοειδών συμμοριών.
- Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μεταναστών.
- Την απόκρουση της σκόπιμης συκοφάντησης ότι για την ανεργία, τη βία, την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες.
- Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού "Δουβλίνο ΙΙ" που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους,
- Άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).
- Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, χορήγησή της και στους ανέργους, απλοποίηση των διαδικασιών και διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.
- Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
- Κανέναν αποκλεισμό από κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.
- Καμία συμμετοχή ή διευκόλυνση εκ μέρους της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις π.χ. Συρία. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες. Να κλείσει η βάση της Σούδας
Πνίγουν τους Λαούς στη Μεσόγειο

Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές

Εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο "νεκροταφείο ψυχών".

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν:

    Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

    Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.

    Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

    Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.

    Ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς

2 σχόλια:

 1. Την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γεννάει τις δολοφονικές επιθέσεις ως ουσιαστική αλληλεγγύη προς το βελγικόλαό ανέδειξε ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ την Πέμπτη 24 Μάρτη.
  Προειδοποίησε ότι με αφορμή τα γεγονότα στις Βρυξέλλες ήδη ακούγονται φωνές που μιλούν για ένταση των βομβαρδισμών στη Συρία και για ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των ελευθεριών και κάλεσε το λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να παλέψει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχετε αιμα στα χερια "νοικοκυραιοι"
  Οι "αριστεροί του facebook" ,του καναπε και των κοινωνικων δΙκτυων ....οι "αριστεροι των πληκτρολογιων "στηριξαν από την αρχή και ολόπλευρα τους "αντιΑσαντ",τους ΑλΚάιντες στην Συρία, γιατί ο Ασαντ ειναι κακός μωρέ, και του χρειαζοταν μια "αραβικη ανοιξη"
  (ε, κ.δουρου και κ.Π.κωνσταντινου ???)

  ...όπως στηριξαν τους ναζί στην Ουκρανία, γιατί ο Πουτιν είναι κακός επίσης μωρέ, άσε που έδερναν μπάτσους οι "μαιντανηδες" ,και δεν φορουσαν δα και φατσα καρτα τις σβαστικες ,κατι αρχαιοουκρανικα συμβολα ηταν ...

  ... τώρα έχουν λουφάξει βεβαια...
  η ευθύνη όμως δε φεύγει..
  έχουν αίμα στα χέρια τους...

  ΕΧΕΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ...... "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΡΙΣΤΕΡΗΤΕΣ" !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή