ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΔΑΣ ΟΙΥΕΈβγαλαν γλώσσα οι άνθρωποι των εργοδοτών

Η ΔΑΣ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Μάρτη, κόντρα στις μεθοδεύσεις και τις συναλλαγές, με μέτωπο και σταθερή, αδιάλλακτη δράση απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, όχι μόνο διατήρησε αλλά και αύξησε τις δυνάμεις της στη Διοίκηση και στους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ (από 9 σε 11)

Σε ένα Συνέδριο-παρωδία που υπονομεύτηκε από τη στάση των άλλων δυνάμεων, οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ προσπαθούν με μια ανακοίνωση να ξεπλυθούν από τα αίσχη και τη δυσοσμία που αποπνέουν. Σε κοινό μέτωπο και βηματισμό με τις υπόλοιπες παρατάξεις, απέκλεισαν εργαζόμενους, όπως την αντιπρόεδρο των καθαριστριών στη Λάρισα, απολυμένη από την εργολαβική εταιρεία καθαρισμού ΙSS, την ίδια στιγμή που νομιμοποιούσαν ό,τι "περνούσε απ’ έξω". Με ευφάνταστες δικαιολογίες νομιμοποίησαν σωματεία που είχαν στις γραμμές τους, διπλοεγγεγραμμένους, από αγρότες και δημοτικούς υπάλληλους μέχρι αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους! Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ είναι οι κατεξοχήν δυνάμεις κατασκευής και παράγωγης νόθων αντιπρόσωπων, οι καθαρές φωνές του "Σκλαβενίτη", του "Βερόπουλου", του "Βασιλόπουλου" στις γραμμές των εργαζομένων. Είναι δυνάμεις εκπαιδευμένες στις συναλλαγές, στις υπόγειες συμφωνίες, εμποτισμένοι στο ψέμα, την ίντριγκα, τη συκοφαντία, τον παραγοντισμό.
Η παράταξη του ΜΕΤΑ, που ξαφνικά ανακάλυψε το μνημονιακό ρόλο της κυβέρνησης, που μέχρι πρόσφατα υπεράσπιζε, μεταλλάσσεται σε οτιδήποτε χρειαστεί για να επιβιώσει ως φωνή των εργοδοτών μέσα στα σωματεία. Είναι οι δυνάμεις που μέχρι πρόσφατα καλούσαν να υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και σε συλλαλητήρια στήριξης, οι δυνάμεις που έχουν ψηλά τις αξίες του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων, αυτοί που από τη θέση της Διοίκησης υπέγραφαν μειώσεις στις κλαδικές συμβάσεις.
Είναι αυτοί που μαζί με την εργοδοσία αποτελούν ένα αδιάσπαστο μόρφωμα. Προϊστάμενοι, διευθυντικά στελέχη με θέσεις-κλειδιά στα σούπερ μάρκετ (διεύθυνση ανθρώπινων πόρων), οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα απέλυαν εργαζόμενους που τολμούσαν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στα αμιγώς εργοδοτικά ψηφοδέλτια, αποτελούν τη δύναμη κρούσης της παράταξης ΜΕΤΑ.
Είναι η δύναμη που αποφασίζει εκλογές σωματείων στο σκοτάδι, αποκλείει συνεχώς τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο. Πραγματοποιούν εκλογές κατ’ εντολή και μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας, είναι σωματεία-φαντάσματα, παραγωγής νοθείας και διαμόρφωσης πλαστών συσχετισμών, στην Ομοσπονδία, στο ΕΚΑ, στη ΓΣΕΕ.
Κανένας δεν γνωρίζει ποτέ και πού γίνονται συνελεύσεις, κανένας δεν έχει πάρει ποτέ μια ανακοίνωση, ένα δελτίο Τύπου, δεν έχει μάθει για τις δραστηριότητες των σωματείων π.χ. στον "Σκλαβενίτη". Η απεργία, στα σούπερ μάρκετ που έχουν την πλειοψηφία, είναι άγνωστη και απαγορευμένη λέξη. Έχουν το θράσος να βγάζουν γλώσσα αυτοί που φέρνουν τους εργαζόμενους αγκαζέ με τους προϊσταμένους τους για να ψηφίσουν, μην τυχόν και τους ξεφύγει κανείς ή μολυνθεί κάποιος από τη φωνή και τις ανακοινώσεις των ταξικών δυνάμεων.
Οι πρωτεργάτες των απεργιών της φωτογραφίας, αυτοί που την ίδια στιγμή σιωπούν για τις οργανωμένες απεργοσπαστικές δυνάμεις τους, στα σούπερ μάρκετ, έχουν το θράσος να αναφέρουν χοντροκομμένα ψέματα μέσα στο Συνέδριο, πως δήθεν το ΠΑΜΕ καταψήφιζε απεργίες. Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, οι μπροστάρηδες των απεργιών χωρίς απεργούς, απεργίες που προκηρύσσονται ξαφνικά λίγες ώρες πριν, χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, χωρίς να φτάνει έστω μια ανακοίνωση στους τόπους δουλειάς, έχουν το θράσος να συκοφαντούν δεκάδες εργαζόμενους που μετρούν απολύσεις και διώξεις για την πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση τους.
Ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος στο εμπόριο, στα γραφεία, στις καθαρίστριες, στις αποθήκες, πού και πότε είδαν ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στο χώρο τους. Πού και πότε εμφανίστηκαν μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης για να τους ενημερώσουν, για να οργανώσουν τους αγώνες. Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ ποιοι είναι αυτοί που δήθεν τους εκπροσωπούν. Γνωρίζουν ότι τα διευθυντικά στελέχη των σουπερμάρκετ είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα;
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, δεν θα αφήσουν εργαζόμενο ανενημέρωτο που δεν θα μάθει για τις συκοφαντίες τους, για το βρώμικο ρόλο τους. Με μεγαλύτερο πείσμα, σε κάθε νομό, σε κάθε εργασιακό χώρο, θα μπουν στη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των εργαζομένων, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για να πετάξουμε εκτός των γραμμών μας τους ανθρώπους της εργοδοσίας που έχουν κατσικωθεί στις πλάτες μας.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για συνδικάτα μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά που θα βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων, για να αποφασίζουν οι εργάτες για τη ζωή τους και όχι οι εντεταλμένοι των εργοδοτών.
* Όσον αφορά το Συνέδριο, επισυνάπτουμε τη φωτογραφία μετά το τέλος της διαδικασίας της νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων. Αφού οι αντιπρόσωποι όλων των παρατάξεων (ΜΕΤΑ -ΠΑΣΚΕ - ΕΜΕΙΣ - ΔΑΚΕ) μονομπλόκ "τέλειωσαν" τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν για να αλλοιώσουν τη σύνθεση του Συνεδρίου, εξαφανίστηκαν στη νυχτερινή Αθήνα, διαλύοντας τη διαδικασία της συζήτησης και των ομιλιών, την πιο ουσιαστική πλευρά του διημέρου.
Άδειες οι θέσεις των παρατάξεων ΜΕΤΑ - ΠΑΣΚΕ -ΕΜΕΙΣ - ΔΑΚΕ στην ΟΙΥΕ.
Στη δεξιά πλευρά οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου