ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ. ΣΤΑ S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») που λειτουργούν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Την απεργία αποφάσισε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην πρώην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», συνεχίζοντας τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») βιώνουν μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Έχουν γίνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας και ζουν με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα τους κρατήσει όλους στη δουλειά.
Σήμερα, μετά το σπάσιμο της συμφωνίας με την «Μαρινόπουλος», η εταιρεία «Καρυπίδης», μέσα σε έναν κυκεώνα ανταγωνισμών, έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές και τα ράφια άδεια από εμπορεύματα. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και δεν έχουν πληρωθεί το καλοκαιρινό επίδομα άδειας.
Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία (νυν και πρώην) ότι μπροστά στις εξελίξεις δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια προς την εργοδοσία και ότι θα υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους
Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κατάστημα Φιλώτα.
Σε συνέλευση του σωματείου που έγινε στο ΕΚΘ αποφασίστηκε με απεργιακές κινητοποιήσεις και εξορμήσεις έξω από τα καταστήματα ενημερώνοντας τους καταναλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Αποφάσισαν επίσης να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλούν ταξικά συνδικάτα την ερχόμενη Τρίτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση στη βουλή.
Με συμμετοχή 100% απέργησαν οι εργαζόμενοι στα δύο σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Θάσο. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας και αντιπροσωπεία από το Σωματείο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας. 
Οι εργαζόμενοι παλεύουν για:
·         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
·         Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία σκέψη για απολύσεις. Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών.
·         Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
·         Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
·         Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Από τη συνέλευση του σωματείου στο ΕΚΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου