ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ


Ανακοίνωση - απάντηση στη συκοφάντησή του από την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΟΙΥΕ


Αυτοί που οργάνωσαν ένα συνέδριο οπερέτα με εξαφανισμένους αντιπροσώπους.
Αυτοί που μετατρέψανε το 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για μια ακόμη φορά σε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο εκδρομής στην Αθήνα.
Αυτοί που επέτρεψαν σε συνταξιούχο να ψηφίσει και πέταξαν έξω την απολυμένη καθαρίστρια της πολυεθνικής εταιρείας καθαρισμού ISS, πετώντας έξω από το συνέδριο εργαζόμενους που σακατεύονται στις εταιρείες καθαρισμού και τα εργολαβικά συνεργεία, ενώ έριχναν τα προηγούμενα χρόνια κροκοδείλια δάκρυα για την Κούνεβα.
Οι αρχιερείς των μηχανισμών της νόθευσης, της βούλησης των εργαζομένων και της αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών στον κλάδο, δεν δικαιούνται διά να ομιλούν, πολύ περισσότερο όταν:
Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας ενημέρωσε στις 29-2-2016 τον γενικό και τον οργανωτικό γραμματέα της ΟΙΥΕ ότι: Το μητρώο του σωματείου στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πριν από 2 χρόνια και 10 μήνες ήταν ανοιχτό για να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου τους και κυρίως ότι το μητρώο αποτελούνταν και από δύο χειρόγραφες σελίδες. Καθιστώντας τους σαφές ότι έλειπε η τελευταία του σελίδα που ήταν εγγεγραμμένοι 54 εργαζόμενοι. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον οργανωτικό γραμματέα της ΟΙΥΕ να τους αποστείλουμε ή να τους παραδώσουμε την τελευταία σελίδα που έλειπε.
Η απάντησή τους ήταν πως: "Ό,τι στείλατε, στείλατε, εμείς ελέγχουμε μόνο αυτό που έχουμε στα χέρια μας, ανεξάρτητα από το αν λείπει η τελευταία χειρόγραφη σελίδα του". Σ’ αυτή τη σελίδα ήταν εγγεγραμμένη μάλιστα και η αντιπρόεδρος του σωματείου, που δεν αποδέχονται και για αυτήν, όπως και για τους υπόλοιπους 53 εργαζόμενους ότι είναι μέλη του σωματείου τους. Στο τέλος φρόντισαν να αυγατέψουν κατά τη συνήθη τακτική τους τους εργαζόμενους που ήταν στην τελευταία σελίδα και από 54 να τους κάνουν 83.
Αυτή είναι η αλήθεια, όση λάσπη και αν επιχειρήσουν να πετάξουν σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, που εδώ και μια δεκαετία πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου τόσο στη Λάρισα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Ένα σωματείο που μαζί με το Πανελλαδικό Συντονιστικό αντιπάλεψε τις πολιτικές των πρασινογάλαζων κυβερνήσεων στο παρελθόν και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κυβερνήσεων που στήριξε το μαύρο μπλοκ των παρατάξεων (ΜΕΤΑ, παλιά και νέα ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ) στην ΟΙΥΕ.
Συκοφαντούν το πρωτοβάθμιο κλαδικό σωματείο καθαριστών-καθαριστριών Ν. Λάρισας όχι μόνο γιατί ξεσκεπάζουμε το βρώμικο ρόλο τους, άλλα κυρίως γιατί οργανώνουμε τη δράση και τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, έχοντας πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Λάρισα και στην Αθήνα. Όπως ήταν το κλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6/5/15 και η απεργία που έγινε με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 15/6/2015, με την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ να αρνείται πεισματικά να κηρύξει πανελλαδική απεργία σνομπάροντας τις καθαρίστριες, οι οποίες κατά τη γνώμη τους δεν συμμετέχουν στους αγώνες.
Δώσαμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Συντονιστικού πνοή και προοπτική στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των καθαριστριών του κλάδου που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια. Θέσαμε ξεκάθαρα τη μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που είναι: Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών. Με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συκοφαντούν γιατί η δράση μας απέδειξε ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Οι αγώνες μας ήταν που επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων του κλάδου. Οι αγώνες μας επέβαλαν και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων με την απεργία και τη συγκέντρωσή μας στο υπουργείο Εσωτερικών στις 9 Δεκεμβρίου 2015.
Αυτή η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ δεν έχει κανένα φραγμό!!!
Θυμίζουμε ότι στην κλαδική απεργία που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 15 Ιούνη 2015 φτάσανε στο σημείο να βάζουν το σωματείο καθαριστών/ριών Α΄ & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας να ζητήσει από προϊσταμένους και διευθυντές σχολείων να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να μην απεργήσουν.
Θυμίζουμε ότι: Αυτή η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ με έγγραφό της που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα και της προέδρου της ΟΙΥΕ στις 26/2/2016 έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον πλέον επίσημο τρόπο για να μην έχει κανένας καμία αμφιβολία για το ρόλο της. Έχουν περάσει ήδη στη χλεύη της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος!!!
Οι εργαζόμενοι του κλάδου σήμερα εκτός από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γνωρίζουν ότι δέχονται απροκάλυπτα και την επίθεση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΟΙΥΕ. Για αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν να κάνουν δική τους υπόθεση και ευθύνη τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι με ψίχουλα που δεν αρκούν ούτε για τη στοιχειώδη επιβίωσή τους. Να παραμερίσουν και όσες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στα πρωτοβάθμια σωματεία συντελούν και συνεργούν με αυτήν την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Κάθε εργαζόμενος σε κάθε σωματείο της Ελλάδας πρέπει να ζητήσει από τους αντιπροσώπους του που συμμετείχαν στο "37ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ" να του απαντήσουν για τη στάση που κράτησε σε αυτό το ανοσιούργημα, που πέταξε έξω την απολυμένη καθαρίστρια και έβαλε μέσα στο συνέδριο το συνταξιούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου