ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ S/M "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"


    Πόσο υποκριτικά θυμώνει το υπουργείου Εργασίας όταν αποκαλύπτεται ο ρόλος που παίζει πίσω από κλειστές πόρτες, τις οποίες περνούν με μεγάλη ευκολία οι εργοδότες.
Το Πανελλαδικό Σωματείο δεν είναι "ένα τμήμα των εργαζομένων της εταιρείας", είναι ένα Σωματείο που από την ίδρυσή του εκπροσωπεί και αγωνίζεται για όλους τους εργαζόμενους.
Να θυμίσουμε για την ιστορία:
  • Δεν έκανε καμία παρέμβαση όταν (Μάρτιο 2014) το Πανελλαδικό Σωματείο ζητούσε επίμονα τη συμφωνία "ΚΑΡΥΠΙΔΗ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ", στο κομμάτι που αφορά τους εργαζόμενους.
  • Δεν πήρε μέτρα όταν (Απρίλιο 2016) στελέχη της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" ΚΑΙ "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ" εμπόδισαν τους πρόεδρους των σωματείων να μπουν στα γραφεία και την αποθήκη να ενημερώσουν και να μιλήσουν με συναδέλφους.
  • Δεν πήρε μέτρα όταν (Νοέμβριο 2015) η εταιρεία "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" με ωμή παρέμβαση στη λειτουργία και στις εκλογές του Σωματείου έσυρε στα δικαστήρια τη νέα Διοίκηση την οποία αναγνώριζε (ήταν η προετοιμασία της εταιρείας να μας διαλύσει για να μην υπάρχει σωματείο που θα διεκδικεί).
  • Όταν (Σεπτέμβριο 2015) η "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" απέλυσε δεκάδες συναδέλφους, ποια ήταν τα "νόμιμα μέσα" και ποιο το αποτέλεσμα των ενεργειών ή δήλωσε για τα μάτια του κόσμου ότι "θα ασκήσει κάθε μόνιμο μέσο για να διαφυλάξει τα εργασιακά δικαιώματα, να ακυρώσει τις απολύσεις και να διεκδικήσει τα χρέη που φαίνεται ότι υπάρχουν από την εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο".
  • Τι ενέργειες έκανε εδώ και 1,5 χρόνο που υπήρχαν καθυστερήσεις δεδουλευμένων.
  • Ποιες ήταν οι ενέργειες όταν (Μάιο 2015) είχαμε κάνει καταγγελία και ζητούσαμε να διαταχθεί έρευνα από το υπουργείο για το πού πήγαιναν οι εισπράξεις των καταστημάτων ενώ εμείς παραμέναμε απλήρωτοι επί μήνες.
  • Γιατί το υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Σωματείου για τριμερή συνάντηση (Μάρτιο - Απρίλιο 2016) και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της εργοδοσίας (3 Μαίου 2016, ορίστηκε σε τρεις μέρες) αποδεχόμενο στην ουσία το κατάπτυστο έγγραφο της εταιρείας με το οποίο μας κατηγορούσε ότι με τις κινητοποιήσεις μας, απεργίες, ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκουμε την πτώχευσή της. Το ότι ήμασταν απλήρωτοι επί μήνες δεν είχε απ' ό,τι φαίνεται καμία σημασία, έπρεπε να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, να βάζουμε πλάτη, να συναινούμε και να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όσα μας έλεγε η εταιρεία.
  • Ενώ υπήρχαν χρονοδιαγράμματα πληρωμών που ποτέ η εταιρεία δεν τήρησε, δεν πήρε κανένα μέτρο, παρά έβγαλε μια ανακοίνωση τέλη Σεπτέμβρη ότι "τέλειωσε η ανοχή".
  • Ενώ τα καταστήματα έκλειναν λόγω έξωσης και τα έπαιρναν άλλες αλυσίδες S/M δεν έκανε καμία παρέμβαση για να περάσουν οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις εταιρείες, με την ίδια δικαιολογία "δεν ήξερα" που χρησιμοποίησαν και οι εργοδότες.
  • Ενώ εδώ και μήνες εκατοντάδες εργαζόμενοι βρισκόμασταν σε επίσχεση, στελέχη του Υπουργείου παρότρυναν τους υπόλοιπους εργαζομένους να κάνουν το ίδιο (Νοέμβρη 2016). Δύο μέρες μετά στελέχη της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προέτρεπαν, απειλούσαν, τρομοκρατούσαν εργαζόμενους να βγουν σε επίσχεση. Ζητήσαμε την θέση του Υπουργείου πάνω σ’ αυτή την εξέλιξη και απάντηση δεν πήραμε ακόμη.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα (25 Νοέμβρη 2016) πληροφορηθήκαμε ότι έγινε συνάντηση στο υπουργείο με στελέχη του υπουργείου, εκπροσώπους της "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" και δικηγόρο που εκπροσωπεί εργαζόμενους (σε αγωγές, ασφαλιστικά). Παρουσιάστηκε πρόταση από τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, που περιελάμβανε: 1. Μείωση καταστημάτων (110 από 130 ), 2. Μείωση εργαζομένων (1.100 από 1.400) 3. Μειώσεις μισθών 20% και 4. Το επίδομα 1.000 ευρώ που διεκδικούμε από τον ΟΑΕΔ, όταν το πάρουμε να αφαιρεθεί από τα δεδουλευμένα μας. Για όλα τα παραπάνω το υπουργείου, δεν πήρε θέση, παρά μόνο όταν το καταγγείλαμε και μόνο για το επίδομα.
  • Είμαστε λοιπόν αντικειμενικότατοι όταν υποστηρίζουμε ότι το υπουργείου έβαζε και συνεχίζει να βάζει πλάτη στους εργοδότες, όχι μόνο γιατί συνεχίζει την αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, όχι μόνο γιατί εξαπολύει μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων που αφαιρούν δικαιώματα από όλους τους εργαζόμενους, μειώνουν τους μισθούς μας, ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, ενισχύουν τα δουλεμπορικά-εργολαβικά γραφεία, αυξάνουν τη φορολογία, μειώνουν τις κοινωνικές παροχές.
  • Είμαστε αντικειμενικοί γιατί είμαστε απλήρωτοι 8 και 9 μήνες (επιδόματα, δώρο Πάσχα), και βλέπουμε ότι επιβραβεύεται η "παραβατική επιχειρηματικότητα" της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" και ανενόχλητοι οι ιδιοκτήτες (παλιοί και νέοι) "επενδύουν" εκεί όπου θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και ποιοι οι σύμμαχοί του. Ποιοι μας εκμεταλλεύονται και ποιοι τους διευκολύνουν για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Δεν επικαλούμαστε "ψεύδη και ανακρίβειες" γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στα καταστήματα, γιατί έχουμε μάτια και αυτιά παντού. Το πρόβλημα σίγουρα δεν "επιδέχεται πολιτικές ή μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις". Ας δούμε λοιπόν ποιος τις χρησιμοποιεί. Οι εργαζόμενοι στην "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" ώριμοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να θολώσουν το τοπίο και να υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για τη "δίκαιη ανάπτυξη" και την "υγιή επιχειρηματικότητα". Τα συμφέροντά μας οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι δεν συναντιούνται με εκείνα των εργοδοτών και δεν τους αναγορεύουμε προστάτες μας. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και παχιές υποσχέσεις. Λύσεις που θα πετσοκόβουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας (από φόρους και χαράτσια, κόψιμο επιδομάτων κ.ά.) δεν αποδεχόμαστε, Δεν αποδεχόμαστε να θυσιαστούν 300 (για αρχή) συνάδελφοί μας για να "γλυτώσουν" οι υπόλοιποι και να σωθούν οι εργοδότες.
Απαιτούμε:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
- Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

2 σχόλια:

  1. Δεν αναφέρατε αυτό που προτείνουν <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
      - Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

      Διαγραφή