--ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!..ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ..!!!..Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»

    Κλιμακώνει τον εκβιασμό της η εργοδοσία της «Καρυπίδης» σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης απειλώντας με πτώχευση, όπως προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη στο υπουργείο Εργασίας.
    Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας σημείωσαν ότι, επειδή ο επενδυτής της «Μαrket In» αποχωρεί, το ΔΣ της «Καρυπίδης» έχει δώσει εντολή να προχωρήσει η επιχείρηση σε πτώχευση. Επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του επενδυτή. Μάλιστα στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων μέχρι και την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, η πλευρά «Καρυπίδη» δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων η κλιμάκωση του εκβιασμού συνίσταται στην άρνησή τους να αποδεχτούν την πρόταση για μείωση μισθών κατά 20%, κούρεμα των δεδουλευμένων κατά 50% και απασχόληση μόνο για 1.000 από τους 1.400 εργαζόμενους που απασχολούνται στην επιχείρηση.
    Από την πλευρά του ο γγ του υπουργείο Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, είπε πως άλλα πράγματα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο ίδιος την Τρίτη 20 Δεκέμβρη με τον επενδυτή της «Μarket In» και τον Καρυπίδη. Όπως ότι συμφωνήθηκε η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ενός μισθού. Να μην υπάρξει «κούρεμα» των δεδουλευμένων αλλά μια συμφωνία που θα είναι προϊόν διαβούλευσης, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, για την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων.
    Από την πλευρά του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στου «Καρυπίδη» επιμένει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην αγωνιστική του στάση απέναντι στην κλιμάκωση των εργοδοτικών εκβιασμών. Σε αυτά τα πλαίσια θα ενημερώσει για τις εξελίξεις του εργαζόμενους της επιχείρησης σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
     Παράλληλα στην σημερινή τριμερή συνάντηση έκαναν νέα παρέμβαση στον γγ του υπ. Εργασίας για την έκτακτη χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, για κάθε εργαζόμενο της «Καρυπίδης», ενόψει των γιορτών, ζήτημα το οποίο αν και έχει γίνει αποδεκτό, εντούτοις καθυστερεί η  καταβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου