ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Κάλεσμα  σε οργάνωση και αγώνα για να μην περάσει η εργασιακή ζούγκλα.
     Μέσα στις γιορτές καλούμαστε να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, από το πρωί ως το βράδυ, όλες τις μέρες της βδομάδας και την Κυριακή. Και με νέους τρόπους, όπως η "Black Friday", οι "Λευκές Νύχτες", εντατικοποιούν τη δουλειά και μας φτάνουν στα όρια της εξάντλησης. Τώρα επιβάλλουν και την κατάργηση των αργιών της Καθαράς Δευτέρας και στις 2 Γενάρη που είχαν καθιερωθεί ως κατ’ έθιμον.

    Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές του κλάδου τρίβουν τα χέρια τους γιατί τους έχει δοθεί το πράσινο φώς και από τη σημερινή και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να σμπαραλιάσουν ότι δικαίωμα έχει μείνει, ακόμα και τη ζωή μας. Για να αυξάνουν αυτοί τα κέρδη τους, εμείς θυσιάζουμε τον προσωπικό μας χρόνο, το χρόνο με την οικογένεια μας, την υγεία μας. Και όλα αυτά για ένα μισθό χαρτζιλίκι.
    Και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των νέων συμφωνιών που προετοιμάζονται ανάμεσα στην κυβέρνηση με τους δανειστές, η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για την απελευθέρωση της αγοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Ήδη η κυβέρνηση στις 12 Δεκέμβρη κατέθεσε σχέδιο νόμου που κάνει λόγο για εκπτωτική περίοδο 30 ημερών και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες για λειτουργία των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές.
    Το κλαδικό σωματείο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβο, να παλέψουμε μαζί για σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, για ανάπαυση τις Κυριακές.
    Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο. Μόνο η συλλογική, οργανωμένη δράση, που θα αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων, η αλληλεγγύη μας, ο αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς θα μπορέσουν να βάλουν εμπόδια στα παλιά και νέα μέτρα. Θα μπορέσουν να μας φέρουν κατακτήσεις.
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης έχει μπει μπροστά για οξυμένα προβλήματα μέσα σε χώρους δουλειάς, έχει πετύχει να κερδηθούν πράγματα, χρειάζεται όμως, να συμμετέχουμε όλοι για να αντικρούσουμε την επίθεση στη ζωή μας, επίθεση που αφορά και τις συνθήκες εργασίας αλλά και την υγεία, την παιδεία, συνολικά το επίπεδο ζωής μας.
    Καταγγέλλουμε το ρόλο των δήθεν υπερασπιστών των εργαζομένων, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στον κλάδο μας εκφράζεται από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, συλλογικότητες και άλλους, που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν, να βάλουν εμπόδια στον αγώνα καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και βάζοντας πολλές φορές πλάτη στην εργοδοσία για να περάσει τα σχέδια της.
    Αξιοποιούμε όλες τις μορφές αγώνα και ανεβάζουμε την απαίτηση στις διεκδικήσεις. Βασικός παράγοντας όμως, για να μπορούμε να έχουμε νίκες, για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων, με την παρουσία τους, τις σκέψεις και προτάσεις τους, με το να μπουν και αυτοί στον αγώνα.
    Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία που αυξάνεται, και τις αυτές τις μέρες. Το εορταστικό ωράριο δεν αφορά μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι και για εμάς ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε. Προτείνουμε:
Σάββατο - Παραμονή Χριστουγέννων (24-12-2016) 10 π.μ. - 4 μ.μ
Σάββατο - Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31-12-2016) 10 π.μ. - 4 μ.μ
Δευτέρα 2 Γενάρη όλα τα καταστήματα κλειστά.
    Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουν ώστε να τηρηθεί ανθρώπινο ωράριο για τους εργαζόμενους, το οποίο σίγουρα μπορεί να καλύψει και τις καταναλωτικές ανάγκες.
    Η Διοίκηση του σωματείου θα πάρει όλα τα μέτρα για τη χορήγηση μέρας ανάπαυσης για την εργασία σε μέρα αργίας και την πληρωμή όλων των παραπάνω ωρών εργασίας.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να δραστηριοποιηθούν.
Με βασικά αιτήματα:
· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
· Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου