ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!!!

    Σωματεία, φορείς και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αντιδρούν και καταδικάζουν τη δίωξη της φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και στελέχους της ΚΝΕ, που δικάζεται σήμερα Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, επειδή συζητούσε, έξω από το 2ο Λύκειο Κιλκίς, με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.
    Δικάζεται με την κατηγορία της διέγερσης σε απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 334 του ΠΚ.
Ανακοινώσεις καταδίκης πλήθους φορέων
Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», ο  Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Χορτιάτη (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς, ο Σύλλογος Γυναικών της Ε Κοινότητας, η Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης, το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Γυναικών Ευκαρπίας, η Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου, το Σωματείο Μισθωτών - Τεχνικών Μακεδονίας, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ, Φυσικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Νομικής, Σύλλογος Εστιακών ΑΠΘ, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, o Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Γυναικών Άνω Πόλης, o Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ Χημικού, Πολιτικών επιστημών, Ιατρικής, Ιστορικού/Αρχαιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών Φιλολογικού, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής, η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου.
Επανέρχεται το πλαίσιο πολιτικής καταστολής
μετεμφυλιακών χρόνων
Σε άρθρο του στον εσωτερικό διάλογο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ίδρυμα, τοποθετείται για τη δίωξη της ΚΝίτισσας στο Κιλκίς και καλεί και τους συναδέλφους του να αντιδράσουν. Τη συμπαράστασή της εκφράζουν διδάσκοντες του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με κείμενό τους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Το κείμενο του Γ. Μαργαρίτη έχει ως εξής:
«Στις 2 Δεκεμβρίου δικάζεται στο Κιλκίς φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου μας. Δικάζεται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), "Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια". Το "έγκλημά" της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από σχολική μονάδα (Λύκειο) του Κιλκίς. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της Εκπαίδευσης γενικότερα.
Η δίωξη που της ασκήθηκε εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (αποχή, διαδήλωση, κατάληψη, διαμαρτυρία) με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Ως εκ τούτου, επαναφέρει στο νομικό αλλά κυρίως στο πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Η προσπάθεια αναβάθμισης του άρθρου 184 του ΠΚ του 1951 σε εργαλείο καταστολής ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και μέσο για τη φαλκίδευση των πολιτικών ελευθεριών διατρέχει ολόκληρη τη διαδρομή του άρθρου αυτού από το 1951 έως σήμερα. Ενίοτε η επίκλησή του υπήρξε πληθωρική, ενίοτε περνούσε στην αφάνεια. Πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιήθηκε ενάντια στον αναρχικό χώρο. Πιο πρόσφατα "αξιοποιήθηκε" στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Σήμερα φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν "ωριμάσει" και διαμέσου του άρθρου αυτού επιχειρείται η αναβίωση του νομικού πλαισίου που συνδεόταν με τους εμφυλιακούς νόμους, όπως τον 509/1947. Στην πράξη, το άρθρο έρχεται να πάρει τη θέση του νόμου "Περί αναμοχλεύσεως των παθών" του 1946. Η άμεση συνέπεια της παραπάνω εξέλιξης είναι η επιστράτευση του παραπάνω άρθρου ενάντια σε δραστηριότητες μελών του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Ας μη θεωρούμε, δε, καθόλου αφύσικο το γεγονός ότι η ανάσυρση τέτοιου είδους νομικών τερατουργημάτων γίνεται σε καιρούς "αριστερής" διακυβέρνησης. Επιπλέον, να μη θεωρούμε επίσης αφύσικο ότι δεν έχει ποτέ γίνει χρήση του άρθρου αυτού ενάντια σε πολύ γνωστούς κήρυκες μίσους και υποκινητές βίαιων πράξεων ενάντια σε εργαζόμενους, σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε αλλόθρησκους, σε ομοφυλόφιλους, κήρυκες που πληθωρικά εμφανίζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά - δημόσια - μέσα "ενημέρωσης".
Σε αυτές τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται, θα είχε ιδιαίτερο βάρος μια κινητοποίηση ενάντια στις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις με τα μέσα που διαθέτουμε. Μια έκφραση της αντίθεσής μας και της συμπαράστασής μας στη διωκόμενη, έστω μέσα από τον Διάλογο, θα ήταν χρήσιμη. Θα ήταν, επίσης, καλό να εκφράσουν οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα της Νομικής Σχολής και των Πολιτικών Επιστημών, την αντίθεσή τους σε αυτή την καταχρηστική επιστράτευση του Ποινικού Κώδικα ενάντια στις ποικιλόμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις/διεκδικήσεις του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου