ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δελτίο Τύπου
     Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης), το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μαρινόπουλος στην Β. Ελλάδα και το Σωματείο Εργαζομένων Praktiker Hellas-παράρτημα Θεσσαλονίκης,
στηρίζουν την πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ για οργάνωση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και ώρα 6 μ.μ.
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν, για ακόμα μια φορά, έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υποφέρουν.
Να γεμίσει το σωματείο με κουβέρτες, χοντρά ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια και ότι άλλο μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν.
     Όπως παλεύουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων, θα παλέψουμε και για τα προβλήματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι κοινός ο αγώνας για όλους τους εργαζόμενους, για όλους όσους υποφέρουν από τη φτώχεια και αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας.
     Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.
     Δυναμώνουμε και τον αγώνα μας ενάντια σε αυτό το σύστημα που γεννά κρίσεις και πολέμους και απομονώνουμε τις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που εκφράζουν η Χρυσή Αυγή και άλλα φασιστοειδή, που κατηγορούν τους πρόσφυγες για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και τη προσφυγιά: το μεγάλο κεφάλαιο και τη δίψα του για κέρδη.
Για ακόμα μία φορά απαιτούμε:
* Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες.
* Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.
* Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους.


Η κατάσταση στα περισσότερα HotSpot και άλλα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών είναι τραγική. Εκτός από το κύριο πρόβλημα που είναι ο εγκλωβισμός, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαράδεκτες, συχνά άθλιες συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς, που έχουν παραδοθεί από την κυβέρνηση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χωρίς απαραίτητες υποδομές, με τους περισσότερους να ζουν σε σκηνές για δεύτερο χειμώνα, με τεράστιες ελλείψεις σε φαγητό, με ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, υγείας και περίθαλψης. Εκτεθειμένοι το καλοκαίρι στη ζέστη και το χειμώνα στο κρύο, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, προσπαθούν να επιβιώσουν ολόκληρες οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά.
Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:
* Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα

* Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.

* Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hotspot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.

* Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση

* Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

* Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.

* Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.

* Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.

* Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

* Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Κανένας εργαζόμενος να μη χύσει το αίμα του για ξένα ταξικά συμφέροντα.

Η παραλαβή της βοήθειας θα γίνει 19 με 23 Δεκέμβρη στα γραφεία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στον 5ο όροφο του ΕΚΘ, το πρωί 10π.μ με 12π.μ.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου