ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ

   Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζοντας τον αγώνα τους για πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
    Οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους είναι συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό τους Σωματείο και μαζί δίνουν τη μάχη κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας που επιδιώκει να τους εξαναγκάσει να υπογράψουν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους για να μη διαταραχθούν τα επιχειρηματικά της σχέδια.
    Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πιέζονται από την «Καρυπίδης» να συναινέσουν στο σχέδιο για (υποκρυπτόμενη) μεταβίβαση της επιχείρησης στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» χωρίς όμως τη διασφάλιση συνέχισης της εργασιακής τους σχέσης, τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, αλλά και των δεδουλευμένων. Εκβιάζονται να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο αποδέχονται κούρεμα των χρωστούμενων δεδουλευμένων κατά 50%, και τροποποίηση των όρων σύμβασης (ατομικές συμβάσεις) για μείωση του μισθού κατά τουλάχιστον 20%. Επίσης καλούνται να αποδεχθούν μαζικές απολύσεις αφού στα σχέδια των εργοδοτών γίνεται αναφορά (χωρίς καμία δέσμευση) για διατήρηση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας από τις 1.400 που είναι σήμερα.
    Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι απαίτησαν και συναντήθηκαν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένες συναντήσεις.
    Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση την Τρίτη με τον ΓΓ του υπουργείου και ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να καλέσει νέα τριμερή συνάντηση προς το τέλος της εβδομάδας. Για άλλη μια φορά εμφανίσθηκε να ακολουθεί την ίδια τακτική των καθυστερήσεων που εξασφαλίζει χρόνο στην εργοδοσία για να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιχείρηση τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων.
     Σε ό,τι αφορά το έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και για το οποίο το υπουργείο έχει δεσμευθεί εδώ και καιρό και πάλι δεν είχε να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου