ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Π.Α.ΜΕ: NEA ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


    Η κυβέρνηση σπάει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο στο άθλημα της εξαπάτησης. Την ίδια στιγμή που με το φετινό προϋπολογισμό μόνο για το 2017 επιβάλλονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ύψους 1,64 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να αναφέρεται σε 13η σύνταξη προσπαθώντας να κοροϊδέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους.
    Τα πραγματικά στοιχεία είναι τόσο ξεκάθαρα που η κυβέρνηση ξεπερνά και το μύθο του ανεκδότου με τον Χότζα.
Θυμίζουμε:
  • Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.
  • Επίσης, με το νόμο 4387 του 2016 όσο και με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση κατάργησε το ΕΚΑΣ για 176.000 συνταξιούχους, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το καταργεί για τους υπόλοιπους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους με το συνολικό τσεκούρι να φτάνει τα 2,39 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατάργησε την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ με αποτέλεσμα να δίνονται συντάξεις που φτάνουν τα 270-300 ευρώ. Οι συνταξιούχοι που έκαναν αίτηση μετά τις 13 Μαΐου του 2016,θα έχουν μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις έως 35%, ενώ το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2017 πρέπει να έχει τελειώσει ο επανυπολογισμός που αφορά και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και όσους έχουν καλύτερες συντάξεις, δηλαδή θα υπάρξει νέα μεγάλη σφαγή για όλους.
  • Πριν από το νόμο Κατρούγκαλου ένας εργαζόμενος με 4.500 ένσημα και με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ, έπαιρνε σύνταξη 619 ευρώ. Μετά την ψήφιση του νόμου η σύνταξη κύρια και επικουρική είναι 455 ευρώ, λιγότερη δηλαδή κατά 164 ευρώ το μήνα και συνολικά απώλεια 2.000 ευρώ που ισοδυναμεί με 3 συντάξεις
  • Τέλος, ο πρόσφατος νόμος-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό αναφέρει ξεκάθαρα πως οι συντάξεις θα δίνονται 12 φορές το χρόνο που σημαίνει πως το παραμύθι της 13ης σύνταξης απευθύνεται σε μικρά παιδιά.
    Η χθεσινή απεργία, οι μεγάλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα αναγκάζουν την κυβέρνηση σε ελιγμούς και στο γνώριμο τρικ της εξαπάτησης. Στόχος είναι να καταλαγιάσει την αγανάκτηση, για να μπορέσει πιο εύκολα να περάσει τα άγρια μέτρα που προετοιμάζονται, τη νέα λαϊκή αφαίμαξη που έχει ήδη συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους “θεσμούς”.
    Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να οργανώσουν την πάλη τους για την ανάκτηση των απωλειών, για διεκδικήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να μη συνηθίσουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τη μίζερη ζωή.

3 σχόλια:

  1. ΣΑΝΟ ΤΕΛΟΣ! Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύεται
    Στο γνώριμο σκηνικό της διανομής του «κοινωνικού μερίσματος», όπως είχε κάνει το 2014 η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται τις μέρες αυτές η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενόψει βέβαια και της περαιτέρω απογείωσης σε σειρά από ειδικούς φόρους που φορτώνονται στη μαζική λαϊκή κατανάλωση. Από τη συγκεκριμένη γκάμα των αντιλαϊκών μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Γενάρη 2017, η κυβέρνηση με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού «εξαιρεί», για την ώρα, τις ανατιμήσεις των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου, που παρέμεναν ακόμη στο προηγούμενο καθεστώς. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι και των συγκεκριμένων νησιών, όπως βέβαια και συνολικά ο λαϊκός πληθυσμός της χώρας θα ξεζουμίζονται από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, νέας και παλαιότερης κοπής.
    http://syntaxio.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σκληρά μέτρα, αναμένεται να πλήξουν το σύνολο της κοινωνίας. Μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου θα προκαλέσει τεράστια αύξηση φόρων ενώ η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα φέρει μεγάλες μειώσεις στους συνταξιούχους.
    - Μείωση του αφορολογήτου στα επίπεδα των 5.000 ευρώ
    - Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, επίσης είναι μέτρο με οριζόντια επίπτωση καθώς χτυπάει ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
    - Συνταξιούχος του δημοσίου με 35 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 2000 ευρώ, λαμβάνει σύνταξη 1.338 ευρώ. Με το νέο σύστημα που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, η σύνταξη περιορίζεται στα 993 ευρώ δηλαδή είναι 25% μικρότερη. Η διαφορά των 345 ευρώ είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» η οποία κινδυνεύει να ψαλιδιστεί ή να καταργηθεί.

    2. Συνταξιούχος του ΤΕΒΕ με 15 χρόνια (και συντάξιμες αποδοχές 2000 ευρώ) λαμβάνει σήμερα σύνταξη 1.037 ευρώ. Με το καινούργιο σύστημα, αν ο συντάξιμος μισθός προσδιοριστεί στα 1.800 ευρώ, η σύνταξη θα βγει στα 553 ευρώ και αν βγει στα 1.600 ευρώ, θα περιοριστεί στα 530 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «προσωπική διαφορά» θα φτάσει σχεδόν στη μισή σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Βουλιάζουμε την Αθήνα.
    Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, με αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Όλοι και όλες στον αγώνα καμιά ανοχή στα αντιασφαλιστικά- αντεργατικά μέτρα τις κυβέρνησης. Όχι στον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση.
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:
    ΙΚΑ:2310237694 –- ΟΑΕΕ:2310557088

    ΑπάντησηΔιαγραφή