--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

 Ανακοίνωση
    Μια σειρά από επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά στις 2 Γενάρη και άλλες έχουν τους συναδέλφους στο περίμενε.
Η 2 Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί να είναι μέρα ανάπαυσης για τους εμποροϋπάλληλους λόγω του γεγονότος ότι η τελευταία Κυριακή του χρόνου για αυτούς είναι εργάσιμη.
    Ειδικά σήμερα που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε από τις 15 Δεκεμβρίου συνεχόμενα 10ωρα-12ωρα, χωρίς ρεπό, να εργαζόμαστε από τα χαράματα ως αργά το βράδυ, όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και τις Κυριακές, να βρισκόμαστε επί ποδός και κάτω από αδιάκοπη εντατικοποίηση στις διάφορες εμπορικές φιέστες όπως στις Λεύκες Νύχτες, Βlack Friday κοκ.
    Το κεκτημένο δικαίωμα των εμποροϋπαλλήλων από το 1966 για αργία στις 2 Ιανουαρίου, έχει καταργηθεί με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Ν.4177/2013.
Να ποιους εξυπηρετούν οι νόμοι. Κερδισμένοι για ακόμα μία φορά είναι οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι. Είναι η ίδια πολιτική που μας τσακίζει με μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες ώρες και κομμένα ρεπό.
    Το ΣΕΠΕ δηλώνει αναρμόδιο να παρέμβει από τη στιγμή που έχει καταργηθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία.
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να δοθούν όλες οι μέρες ανάπαυσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. 
    Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία που αυξάνεται, και αυτές τις μέρες. Το εορταστικό ωράριο δεν αφορά μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι και για εμάς ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε. Προτείνουμε:
Σάββατο –Παραμονή Χριστουγέννων (24-12-2016) 10 π.μ. – 4 μ.μ
Σάββατο – Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31-12-2016) 10 π.μ. – 4 μ.μ
Δευτέρα 2 Γενάρη ΌΛΑ τα καταστήματα κλειστά.
                                                  Οργάνωση και Αγώνας.

    Καλούμε κάθε εργαζόμενο σε οργάνωση στο σωματείο του, για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται σύγκρουση μέσα στους χώρους δουλειάς για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ανατρέψουμε και αυτά που ήδη έχουν περάσει.

Μόνο εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

                                                       Ξεσηκωμός!
                                                                                                         Το ΔΣ

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου