ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΤΟ Υ.Μ.Θ

    Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας» οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, έχοντας στο πλευρό τους ταξικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές της πόλης.
    Απαίτησαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να σταματήσει η επιχείρηση που έχουν στήσει οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκειμένου να λειτουργήσουν τα πρώην καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της.
    Στο πλαίσιο της κινητοποίησης παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο ΥΜΑΘ, καλώντας την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από το Φλεβάρη του 2016. Έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, υποχρεώνοντας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας.
    Όπως επισημαίνουν, παρά το Προεδρικό Διάταγμα 178/2002 που αφορά την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, η νέα εργοδοσία προσπαθεί να αντικαταστήσει το παλιό προσωπικό με νέο και να μη «φορτωθεί» τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
    Οι εκπρόσωποι του υπουργείου πέταξαν το μπαλάκι στις Επιθεωρήσεις Εργασίας οι οποίες με βάση τη διευκρινιστική εγκύκλιο που έχει δεσμευθεί το υπουργείο Εργασίας ότι θα εκδοθεί, σχετικά με το Π.Δ. 178/2002, στη συνέχεια θα κάνουν ελέγχους στα καταστήματα που ετοιμάζονται να λειτουργήσουν υπό νέα διεύθυνση.
    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κάνει πλάτες στους εργοδότες. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και έξω από το κατάστημα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που βρίσκεται στην οδό Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια της επιχείρησης Discount Markt, αλλά και σε κάθε κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες Σ/Μ χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας όπως ξεκάθαρα προβλέπει το ΠΔ 178/2002.
    Από την πλευρά του το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα αλλά και στην περιφρούρηση του.
Στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης βρέθηκε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι το δυνατό όπλο των εργαζομένων είναι ο ίδιος τους ο αγώνας για την επιβίωση.

2 σχόλια:

 1. Με ρόπαλα και ματ
  χτυπάτε τους εργάτες
  Και στον Καρυπίδη
  κάνατε στις πλάτες
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προλετάριοι όλων τον χορών ενωθείτε
  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ
  Προλετάριος = εργάτης

  https://drive.google.com/file/d/0B6JRvVeGJokfNzNUTmVvVVRMcU0/view

  ΑπάντησηΔιαγραφή