Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

NEA ΚΙΝΗΤΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Υ.ΜΑ.Θ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
   Τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 11 το πρωί προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης. 
    Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας των οικογενειών τους καθώς ήδη αρκετοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης από τα σπίτια τους, έχουν συσσωρεύσει χρέη για ρεύμα και θέρμανση. Επίσης απαιτούν από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν ενάντια στο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που παίρνουν και λειτουργούν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης», χωρίς όμως να προσλαμβάνουν και τους εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτά.
   Θυμίζουμε ότι το ΠΔ 178/2002 προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος για το συγκεκριμένο ΠΔ και αναμενόταν να σταλεί στις Επιθεωρήσεις Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.
    Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους, αφού, όπως καταγγέλλουν, η Επιθεώρηση Εργασίας, παρότι ενημερώθηκε, αρνήθηκε να παρέμβει όταν προχθές η «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» γέμιζε με εμπορεύματα για να λειτουργήσει το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» στον Αλμυρό Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου