ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/3/17


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κοροϊδία καλά κρατεί…
    Είναι πρόκληση στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδη» που μαζί με το Πανελλαδικό τους σωματείο παλεύουν πολλούς μήνες για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους, να μην βγαίνει η Εγκύκλιος που απαιτεί εδώ και πολύ καιρό το σωματείο και αφορά το Π.Δ 178/2002 για την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης.
    Είναι πρόκληση επίσης, η απίστευτη καθυστέρηση και αδιαφορία από τη μεριά του κράτους, του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, που λόγω και της απληρωσιάς, συσσωρεύονται και διογκώνονται. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Κανείς δεν είναι αρμόδιος.
    Οι εργαζόμενοι μαζί με το Πανελλαδικό τους σωματείο έχουν καταφέρει με την αγωνιστική τους στάση να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, έχουν προτάξει μπροστά την αλληλεγγύη και γίνεται σοβαρή προσπάθεια από όλα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στηρίξουν έμπρακτα αυτό τον αγώνα.
    Η προσπάθεια από το Υπουργείο, την κυβέρνηση και την εργοδοσία να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους δεν θα περάσει. Ακόμα και το επίδομα βοήθειας των 1000 ευρώ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους το κέρδισαν. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι που το δικαιούνταν και δεν το πήραν. Απόδειξη ότι μόνο με αγώνα και διεκδίκηση πετυχαίνεις να αποσπάσεις κατακτήσεις.
    Φτάνει λοιπόν, η κοροϊδία. 
    Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι για την προσπάθεια από μια σειρά επιχειρήσεις να πάρουν καταστήματα της «Καρυπίδης», πετώντας έξω τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο ποιον εξυπηρετεί η καθυστέρηση. Εδώ ακόμα και που υπάρχει ο νόμος δεν εφαρμόζεται ή καθυστερεί να εφαρμοστεί, αν δεν βολεύει τα αφεντικά.
    Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει.
Όλοι τη Δευτέρα, 6/3, στις 10.00π.μ έξω από το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης», που βρίσκεται στην οδό Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια της επιχείρησης «Discount Markt».
    Απαιτούμε από την νέα εργοδοσία, και κάθε νέα εργοδοσία, να συμπεριλάβει τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» στη λειτουργία του νέου καταστήματος με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Το ΔΣ της .Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στην από 4/3 συνεδρίαση του πήρε απόφαση για στήριξη των εργαζομένων της «Καρυπίδης» με την προκήρυξη στάσης εργασίας 10.00π.μ-14.00μ.μ για τη Δευτέρα 6/3 στην επιχείρηση «Discount Markt» και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου