ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας.

Κάτω τα χέρια από την απεργία και το συνδικαλιστικό νόμο.
    Η Ένωση Έμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να μην αφήσουμε να συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματα μας, στη δουλειά, στη ζωή μας. Υψώνουμε τοίχο αντίστασης στα νέα και παλιά μέτρα που μας έχουν καταντήσει σκλάβους των μεγάλων πολυεθνικών, των μεγαλεμπόρων.
    Μας έχουν φτάσει να δουλεύουμε και να μη μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να βιώνουμε καθημερινά την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς για να μην αντιδράμε στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, στην εξάντληση από την εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο, στις συνεχόμενες «αξιολογήσεις» για το πόσο πουλάς, πόσο γρήγορος είσαι, πόσο χαμογελάς κ.α
    Στα νέα μέτρα που έρχονται με τη 2η αξιολόγηση θα περιλαμβάνεται και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, δείχνουν το μίσος που έχουν απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και εκφράζουν τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και συνολικά των εργοδοτών για να ξεμπερδεύουν με ότι δικαίωμα έχει απομείνει. Φυσικά, αυτές οι απαιτήσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί να ικανοποιηθούν με τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
    Στόχος τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να βάλουν φρένο στην οργή και την αγανάκτηση που οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους να ξεσηκώνονται. Δεν θα τους περάσει!
Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η δίκη-παρωδία για τους 35 συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μάρτη, και έχει σκοπό ξεκάθαρα να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση. Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια, που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία καταγγελιών, μηνύσεων, διώξεων, απολύσεων και τρομοκράτησης συνδικαλιστών και αγωνιστών.
    Δεν μας φοβίζουν, γιατί ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για την επιβίωση μας και μπαίνει απέναντι στα κέρδη τους, στον ανταγωνισμό τους, στο σκεπτικό των αφεντικών ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος.
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο, να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει. 
Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμη μας.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου