ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»


    Νέα δυναμική κινητοποίηση έξω από το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης», που βρίσκεται στην οδό Θ. Σταύρου στηνΞηροκρήνη Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια της επιχείρησης «Discount Markt», πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», στο πλαίσιο του αγώνα τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
    Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας» οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου τους, σήμερα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 

Η ανακοίνωσή του Σωματείου:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

    Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει την προσπάθεια αλυσίδων S/M, να ανοίξουν καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που βρίσκονται κλειστά, αρχικά λόγω επίσχεσης εργασίας και στη συνέχεια έξωσης από τους ιδιοκτήτες.
    Παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων , εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, προσπαθούν να αντικαταστήσουν το παλιό προσωπικό με νέο, να μην «φορτωθούν» τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
    Η επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Φεβρουάριο του 2016. Έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, υποχρεώνοντας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας. Όφειλε στους ιδιοκτήτες ενοίκια μηνών και ζητούσε την έξωσή της. Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε να απαλλαγούν από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
    Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
    Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του.   
Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.
Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας:
Την Παρασκευή 3/3/2017 11 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου