ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

   Αγωνιστικά υποδέχονται αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της πόλης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση και τον εμπαιγμό κυβέρνησης - εργοδοσίας.
   Από τις 11 το πρωί, παρά την βροχή, πραγματοποιείται μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» (πρώην Αρβανιτίδη), τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των εργολαβικών εργαζομένων στα νοσοκομεία και συνταξιουχικών σωματείων.
   Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας σχηματίσει φραγμό με άνδρες ΥΜΕΤ, ΜΑΤ και με αστυνομικές κλούβες στην είσοδο του ΥΜΑΘ.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους για κλιμάκωση του αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
   Απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.
   Ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα στις αλυσίδες Σ/Μ που επιχειρούν να ανοίξουν καταστήματα με τον ίδιο τρόπο προσπαθώντας να αποφύγουν την υποχρέωση να προσλάβουν τους εργαζόμενους που δούλευαν στα καταστήματα.
 Οι εργαζόμενοι της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» προγραμματίζουν συγκέντρωση τη Δευτέρα 13/3 στις 6 μ.μ., έξω από το πρώην κατάστημα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που βρίσκεται στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί ως κατάστημα της επιχείρησης «Discount Markt».


Αστυνομικός φραγμός στο ΥΜΑΘ

Αστυνομική επίθεση σε βάρος διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου