ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΔΥΕΘ:Πορεία Ειρήνης το Σάββατο 13 Απρίλη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει το Σάββατο 13 Απρίλη στις 11 π.μ., απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.
Η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του Λιμανιού.
Στο κάλεσμά της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει:
«Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς του ταξικού εργατικού κινήματος, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους και τις οργανώσεις τους, όλο το λαό της πόλης μας σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που οργανώνει σε όλη τη χώρα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Οι λαοί βιώνουν τις βαριές συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων άλλων κρατών στις αντιπαραθέσεις αυτές. Στην περιοχή μας οι πόλεμοι στη Συρία και στη Λιβύη δεν έχουν τελειώσει. Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια βράζει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χώνει τη χώρα μας ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκει το λαό μας σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες.
Οι εξελίξεις απαιτούν ο λαός να ξεφοβηθεί, η ανησυχία του να γίνει οργανωμένη πάλη. Όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην αδηφαγία των μονοπωλίων, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις αιτίες που τους προκαλούν. Να απαγκιστρωθεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ, αλλά και από την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ, που είναι το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια ασταμάτητων πολέμων, επεμβάσεων και πραξικοπημάτων, να καταδικάσουμε ξανά το βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας πριν από 20 χρόνια.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν μπει σε επικίνδυνη τροχιά. Η τουρκική αστική τάξη θέτει σε αμφισβήτηση τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα σύνορα στην περιοχή. Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, διεκδικεί την αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή και την πρόσβασή της στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων. Η ελληνική αστική τάξη έχει και αυτή τους δικούς της σχεδιασμούς στο πλαίσιο της "γεωστρατηγικής της αναβάθμισης". Αυτούς τους στόχους υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιότερα, αλλά και σήμερα τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα συμφέροντα της τουρκικής άρχουσας τάξης αναμετρώνται έντονα μ’ αυτά της ελληνικής άρχουσας τάξης και δημιουργούν από κοινού τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες μιας αιματηρής σύγκρουσης των δύο λαών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η πλέον βολική στην εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον ευρωατλαντικό δίκτυο βάσεων, στρατηγείων, στρατοπέδων εκπαίδευσης και άλλων υποδομών και ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες. Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς. Η χώρα μας γίνεται μαγνήτης πιθανών επιθέσεων σε περίπτωση πολέμου. Με την πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών και την έγκριση της εισδοχής στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ κόπιασε βαριά, για να μαντρώσει στη φυλακή της λυκοσυμαχίας το γειτονικό μας λαό, ενώ έπεται συνέχεια με τη λεγόμενη ευρωαντλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.
Είναι κάλπικοι και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων ευρω-ατλαντικών κομμάτων, ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μπορούν και θέλουν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Είναι και σήμερα απόλυτα επίκαιρο το σύνθημά μας "ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι". Το γνωρίζει καλά ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που έζησαν και ζουν στο πετσί τους τον πόλεμο και την ξένη κατοχή, την προσφυγιά, το διαμελισμό, την αλλαγή συνόρων και τη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων, όπως αυτό του Κοσσυφοπεδίου.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε με τους γειτονικούς μας λαούς, με το λαό της ΠΓΔΜ, με τον τουρκικό λαό. Αντιθέτως, μας ενώνει όλους η εκμετάλλευση των αφεντικών μας σήμερα στις συνθήκες της λεγόμενης ιμπεριαλιστικής ειρήνης, ενώ θα κληθούμε με το αίμα μας, με το αίμα των παιδιών μας να πολλαπλασιάσουμε αύριο τα κέρδη τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε και με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι θύματα και αυτοί της ίδιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής, που τους ξερίζωσε και τους έφερε στην πατρίδα μας από τα πέρατα της Γης.
Όλοι μαζί, οι λαοί της περιοχής, οι λαοί όλου του κόσμου μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα που υποβαθμίζει την ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη, που γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, προσφυγιά, επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να οικοδομήσουμε ένα άλλο μέλλον, της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης όλων των λαών, όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή, από θρησκεία, από φύλλο και από χρώμα του δέρματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου