--ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!..ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ..!!!..Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης:Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων στην Lidl για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασηςΗ Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης στηρίζει τα αιτήματα των εργαζόμενων στην Lidl για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους, για εργασιακές σχέσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
  Η πολυεθνική Lidl αποτελεί πρότυπο εντατικοποίησης της εργασίας.
Ταμίες που αξιολογούνται με βάση το πόσα προϊόντα θα «χτυπήσουν» στο λεπτό, αποθηκάριοι αντίστοιχα με βάση το πόσες παλέτες θα ετοιμάσουν στη βάρδια, με στόχους που απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν με απάνθρωπο ρυθμό, αφού πάντα υπάρχει η απειλή της επίπληξης, ή ακόμα και της απόλυσης.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα λεγόμενα voice, συστήματα ενδοεπικοινωνίας που υποχρεούνται να έχουν στο αυτί τους οι εργαζόμενοι σε όλη τη βάρδια, για να μπορεί η εργοδοσία να ελέγχει τον εργαζόμενο, ακόμα και.... στην τουαλέτα!!

  Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που της εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απασχολεί εργαζόμενους μέσω εργολαβιών (που προφανώς βρίσκονται εκτός της επιχειρησιακής σύμβασης), και ταυτόχρονα υπογράφει δεκάδες διαφορετικές μορφές απασχόλησης. 4ωροι, 6ωροι, 8ωροι, 4ήμεροι, ορισμένου χρόνου, χιλιάδες εργαζόμενοι, ζουν με ψίχουλα, την ίδια στιγμή που η Lidl προκλητικά υπερηφανεύεται για την βράβευση της ως TOP Employer.

   Και ενώ η Lidl, μπουκώνει κάθε χρόνο με εκατομμύρια ευρώ κέρδη, βγαλμένα από τους τσακισμένους εργαζόμενούς της, τους ζητά να πανηγυρίσουν επειδή πληρώνονται πάνω από την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, να κάνουν σκόντο στα δικαιώματά τους με τη λογική, «υπάρχουν και χειρότερα». Σε αυτή τη βάση υπογράφηκε και η νέα επιχειρησιακή σύμβαση, με μηδαμινές αυξήσεις έξω από το μισθό, και χωρίς δεσμεύσεις για την εξασφάλιση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όπως κατάργηση του συστήματος voice.

  Οι εργαζόμενοι της Lidl πρέπει να παλέψουν ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Χρειάζεται οργάνωση όλων των εργαζόμενων, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους, ή σε αποθηκάριους και ταμίες. Οργάνωση για να βγει στο προσκήνιο η πάλη για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για αυξήσεις με βάση το τι χρειάζεται και μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος σήμερα. Αγώνας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για το ωράριο, για το μισθό, για τις συνθήκες ασφάλειας, για την μεταφορά μας από και προς τη δουλειά. Ενιαίο μέτωπο με όλους τους συναδέλφους από άλλα εμπορικά καταστήματα, κόντρα στο κοινό μέτωπο των εργοδοτών μας για φθηνούς ευέλικτους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.

  Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Lidl, να συσπειρωθούν, να οργανωθούν μαζικά στο κλαδικό τους σωματείο, να παλέψουν:
  • ·         για υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακών συμβάσεων με πραγματικές        αυξήσεις, ενταγμένες στο μισθό,
  • ·         για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης,
  • ·         για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας,
  • ·         για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας,
  • ·         για σωματεία ταξικά, μακριά από τους εργατοπατέρες και τους εργοδότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου