ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ. S/M "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση, στην οποία προσήλθαν οι δικηγόροι εκπρόσωποι της εργοδοσίας χωρίς όμως να έχουν να πουν τίποτε δεσμευτικό στους εργαζόμενους και ζήτησαν αναβολή της συνάντησης. Η νέα συνάντηση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, ενώ τους οφείλονται και τα επιδόματα άδειας. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και επίσημη ενημέρωση για τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Η εργοδοσία, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της, έχει υιοθετήσει την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Μήνες τώρα υπόσχεται εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά δεν το πράττει, ενώ τώρα άρχισε να διαδίδει ότι ...θα ξεκινήσει να πληρώνει πρώτα τους εργαζόμενους που δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Την ίδια ώρα εξακολουθεί να λειτουργεί κάποια καταστήματα, με ελάχιστο προσωπικό, και χωρίς να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις. Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, εμφανίζονται να λειτουργούν καταστήματα χωρίς ρεύμα (πώς λειτουργούν άραγε ψυγεία, ταμειακές καθώς έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης λόγω χρεών της επιχείρησης), ενώ και τα εμπορεύματα είναι ελάχιστα.
Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό Σωματείο τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν τις επόμενες μέρες και θα είναι ενταγμένες και στο πλαίσιο προετοιμασίας της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου