--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλαλητήριο για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, να κλιμακώσουν την πάλη βάζοντας στο στόχαστρο την πραγματική αιτία που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, διαδήλωσε σήμερα το βράδυ ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο των πρωτοβάθμιων ταξικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης και των Επιτροπών Ανέργων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Ανεργοι, εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες από μια σειρά επιχειρήσεις και κλάδους δουλειάς, εργαζόμενοι με μισό μισθό και μισή ζωή, ελαστικά απασχολούμενοι, έδωσαν μαζικά το παρόν στο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Επιτροπών Ανέργων που πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασίας από τα χρέη στις τράπεζες και το Δημόσιο. Για κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Για να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι απόμαχοι της δουλειάς.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Γραφικών Τεχνών - Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβαλε την ανάγκη, το επόμενο διάστημα να δυναμώσουν οι αγώνες για να ανακοπεί η νέα επίθεση, για να παρθούν μέτρα ανακούφισης αλλά ταυτόχρονα να δυναμώσουν και οι επιθετικοί αγώνες, οι αγώνες που δεν θα μένουν μόνο σε αιτήματα για να μην περάσουν τα μέτρα αλλά που θα βάζουν στην πρώτη γραμμή την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Όπως είπε, «τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προβάλλουμε και διεκδικούμε αιτήματα τόσο για τον περιορισμό της ανεργίας όσο και την προστασία των ανέργων. Μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα. Σε αυτήν τη δύσκολη πάλη πρέπει να ενταχθούν όλες οι δυνάμεις του λαϊκού κινήματος με συνδυασμένα αιτήματα προς το κράτος και την εργοδοσία.
Παλεύουμε ταυτόχρονα, για να σταματήσουν οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να καταργηθεί η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης και να καταργηθούν κάθε μορφής δουλεμπορικά γραφεία. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».
Και τόνισε πως τώρα χρειάζεται να μαζικοποιηθούν τα Σωματεία με νέο κόσμο, από την νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Χρειάζεται να δυναμώσουν οι επιτροπές ανέργων των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών, να γίνουν επιτελεία μάχης, να οργανώσουν την πάλη για τα προβλήματα των ανέργων.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης. Με τα συνθήματά τους, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης, σάλπισαν προσκλητήριο ξεσηκωμού. «Τώρα αγώνας, ξεσηκωμός παντού, κόντρα σε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ», «Μία επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας, όχι συμβιβασμός» «Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου